! / Šarkić o vakcinaciji u Zetri: S maksimalno malo doza - pravimo što bolju priču

10. 05. 2021. u 14:10:00 I. S.

Shares: 3

U Sarajevu je danas nastavljena vakcinacija protiv koronavirusa za građane koji su stariji od 75 godina.

Kako je rekao Arman Šarkić, član Kriznog štaba Kantona Sarajevo za portal Radiosarajevo.ba, organizacija je na nivou kao i kada je bilo više od 10.900 vakcina na raspolaganju, kao i sada kada je 5.282.

"Nedostaju nam ozbiljne količine vakcina i zato smo prinuđeni da s maksimalno malo doza pravimo što bolju priču i to radimo. Sa željom iščekujemo kraj maja i početak juna, kada bi trebao doći ozbiljniji kontigent. Prinuđeni smo da budemo striktni na 75 godina i više, taj dio stanovništva je važan u smislu imunizacije", napomenuo je Šarkić.

U KS-u stanuje oko 28.000 građana koji su u dobi iznad 75 godina, a pored toga, prioritet su osobe s narušenim imunim statusom.

"Ovo će trajati između tri do četiri dana jer imamo dinamiku između 1.600 i 1.800 vakcina dnevno. Tehnički bi bilo lakše da u narednoj sedmici imamo ozbiljniju najavu kako bi kadar na Zetri mogao biti fokusiran i gore u smislu rada, da ne bi bilo praznog hoda. Međutim, na to je možemo utjecati", zaključio je Šarkić.

Napomenimo i da je ekipa portala Radiosarajevo.ba boravila danas u dvorani Zetra te je prisustvovala nastavku vakcinacije u Sarajevu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)