Sahranili ste Agenciju za prevenciju korupcije

Radiosarajevo.ba
Sahranili ste Agenciju za prevenciju korupcije
/ Poplave 2014. godine (Daimler)
U povodu imenovanja Dragana Anđelića na visoku državnu funkciju Momir Dejanović i Centar za humanu politiku iz Doboja uputili su otvoreno pismo Parlamentarnoj skupštini BiH. U pismu stoji;

Zbog neizvršavanja zakonskih obaveza i drugih propusta u oblasti zaštite od poplava, usljed  čega je u vrijeme majskih poplava 2014. godine nastupila smrt više lica i nastala imovinska šteta od nekoliko stotina miliona KM, Centar za humanu politiku je prije dvije godine podnio krivičnu prijavu protiv Dragana Anđelića, direktora Voda Srpske i više drugih odgovornih lica.

Umjesto da krivično odgovara i da mu bude onemogućeno vršenje bilo koje javne funkcije, vi ste Dragana  Anđelića imenovali na funkciju zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, iako ne ispunjava osnovni zakonski uslov da "ima  visok  profesionalni  i  moralni  ugled".

Takođe, sporno je imenovanje direktora i drugog zamjenika direktora ove agencije, jer je osnovni uslov za njihovo imenovanje bila partijska podobnost.

Ovim postupkom sahranili ste ovu agenciju i dokazali da, umjesto javnog, zastupate kriminalne i tuđe interese.

Momir Dejanović

Centar za humanu politiku, Doboj

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije