Saglasnost Vlade KS: Izmirenje obaveza za radnike GRAS-a koji idu u penziju

3
Radiosarajevo.ba
Saglasnost Vlade KS: Izmirenje obaveza za radnike GRAS-a koji idu u penziju
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Vlada KS press

Vlada Kantona Sarajevo, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela je odluku kojom se daje saglasnost za Program restruktuiranja i zbrinjavanja viška uposlenih radnika KJKP GRAS u 2022. godini.

Razlozi za donošenje ovakve odluke su, između ostalog, zbrinjavanje viška uposlenika, izmirivanje obaveza prema radnicima, ali i put ka restruktuiranju ovog javnog preduzeća.

"Ovim programom obuhvaćeno je 80 radnika koji će otići u penziju i kojima će biti izmirene sve obaveze i doprinosi, onako kako svaki radnik i zaslužuje. Pored naše brige za radnika, ovaj program podrazumijeva i niz drugih parametara koji će ubrzati proces restruktuiranja GRAS-a.

Podcast s Tomom: Nermin Palić i priča o spajanju svjetova energije i sporta

Podcast s Tomom: Nermin Palić i priča o spajanju svjetova energije i sporta

Sve ovo što radimo početni su koraci, koje pravimo nakon toliko godina, kako bi sliku javnog prevoza dugoročno potpuno promijenili", istako je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Na osnovu neisplaćenih obaveza u periodu od 2009. godine do dana sticanja prava na penziju, potrebna sredstva koja će Vlada KS izdvojiti iznose više od 2,5 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije