Saga bez kraja: Neispravna oba respiratora dopremljena u Goražde!

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Rijekarupa

Izgleda da stručnjaci ne znaju oko ovih aparata ili prave nove afere od respiratora. Malo prije sam googlao ove ventilatore ACM 812A i našao da im je prodajna cijena oko 40 000 $ te postoje na internetu čak i uputstva o upotrebi u PDF formatu. Ne gotivim ni ja ove ,,aferaše'' ali izgleda da se halabuka digla i diže bez nekog posebnog razloga osim ako nije stranačke ili lične prirode.

nema

dok se odgovorni ne pocnu vjesati nema nam spasa, ne trebaju nam cetnici ni ustase, nasi su gori za nas od njih

071

@Rijekarupa Jesi li pročitao i da se radi o mobilnim ventilatorima za hitne slučajeve? Piše na specifikaciji. Također, ako se potrudiš, mogu se naći i za par hiljada dolara. Da ne kažem da su pravi stacionarni respiratori evropskih kompanija čije ovlaštene distributere i servisere imamo ovdje u Sarajevu koštali oko 40 000 Eura usred pandemije. I bili su ponuđeni. Ovi ventilatori koji su kupljeni su smeće i krađa. Vidi se iz aviona. To je afera.

071

Uzgred, firma iz Srbije nikada vidjela ovu budalaštinu od ventilatora - https://profesionalmedic.com/proizvodi/, a zastupnika u BiH nađoh samo među gubitnicima - https://www.fia.ba/Upload/eBook/KS/files/basic-html/page351.html

071

Eto, potvrđeno još jednom. Ventilatori nisu za intenzivnu njegu. Fino na njima samim piše. https://www.klix.ba/vijesti/bih/badnjevic-respiratori-koji-su-dosli-u-gorazde-nisu-zadovoljili-jedan-nisu-uspjeli-ni-upaliti/201027161

071

Pretpostavljam da su minusi od nekoga ko ne zna da čita. Ima slika, ako je to problem.

Koel

Nemaju pojma ovi nasi s respiratorima kolko znaju smrtnost 100% na podhrastovima sve go duduk

ghost

Trud'te se, rad'te se, i evo sad lijec'te se!!! Kad papak vlada nema srece !!

JA1

garant je do ovih strucnjaka a ne do ventilatora. Nista zato mijenjat cemo strucnjake dok ne naidje onaj pravi. Do svakoga je samo do fadila nije.Fadil je Nas, ne bi on to.

Doria

Trud'te se, rad'te se, i evo sad lijec'te se!!! Kad papak vlada nema srece !! ka ghost Da, tako je. Papak koji vlada je narod. Vecina primitivna, neobrazovana, prosta, nekulturna, glupa, itd. Kreni u selendru, dovedi polugolu 'pevaljku', daj mu 10 dkg kafe i kilu 'kocke', eventualno 20 KM, i kupio si glasaca. Kao da ono zna sta je DEMOS (grcka rijec za narod), kao da zna da na svijetu postoje Smitsonian, Louvre, Prado, da je zivio Dali, Picasso, pisao Dickens, Lav Tolstoj, postojao Jung, Nietche, itd. Ne zna nista osim za svoju avliju. I kako moze glasati.

071

Eh pa eto, dragi moji sugrađani, danas ih instaliraju na KCUS-u. https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-problema-u-gorazdu-respiratore-srebrene-maline-danas-instaliraju-na-kcus-u/201028008. Ako dozvolimo da se stvari ovako nastave, i treba da crknemo na tim mašinama. Taman fino će naš glas ubaciti za SDA. Što više mrtvaca, to više glasača.

/ Najnovije