Sefer Halilović: Glas za patriote je siguran, ostalo je kockanje sa državom

Promotivni tekst
Sefer Halilović: Glas za patriote je siguran, ostalo je kockanje sa državom
Foto: BPS / Sefer Halilović

Povodom okončanja predizborne kampanja u Bosni i Hercegovini, predsjednik BPS-a, Sefer Halilović, uputio je kratku poruku građanima Bosne i Hercegovine.

Njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti:

"Poštovani građani Bosne i Hercegovine

Bosna i Hercegovina nalazi se u ekonomskoj, teritorijalnoj i ustavnoj krizi, ali i opasnosti od dalje eskalacije ovih, temeljnih problema za našu državu. Vrijeme u kojem živimo, i ono koje je pred nama, zahtijeva maksimalnu odgovornost onih koji će voditi zemlju ali i građana koji će ih, na Općim izborima u nedelju, svojim glasovima izabrati.

S predizbornog skupa BPS-a u Goraždu - undefined

Foto: BPS: S predizbornog skupa BPS-a u Goraždu

Do sada ste imali istu ili sličnu vlast koja je obećavala sređenu državu, napravljene autoputeve, povećanje penzija, rješavanje boračkog statusa, reviziju privatizacije, reformu pravosuđa, suzbijanje crnog tržišta, preuzimanje kontrole nad bh.granicama i bh.nebom, masovna zapošljavanja ali, kao što Vam je poznato, ništa od nafvedenog nije ispunjeno te se obećanja mogu smatrati predizbornim prevarama iz 2002, 2006, 2010 i 2014. godine, a Vama je dobro poznato ko je u tom periodu obnašao vlast u Bosni i Hercegovini i njenim entitetima.

S predizbornog skupa BPS-a u Kalesiji - undefined

Foto: BPS: S predizbornog skupa BPS-a u Kalesiji

Za Opće izbore 2018.godine BPS je jedina politička stranka koja je, pred građane naše države, izašla sa sveobuhvatnim, ozbiljnim programom mjera, zakona, poteza i politika koje BPS misli preduzeti u nadolazećem periodu, ukoliko snažno podržite našu namjeru da počnemo sređivanje stanja u Bosni i Hercegovini, disciplinovanje sistema, utezanje zakona i preporod našeg, u korov zaraslog društva.

S predizbornog skupa BPS-a u Jablanici - undefined

Foto: BPS: S predizbornog skupa BPS-a u Jablanici

Bosna i Hercegovina je već dvije decenije zapuštena država u normativnom, ustavnom, tržišnom, sigurnosnom i infrastrukturnom smislu. To je dovelo do najvećeg talasa iseljavanja iz naše države u posljednih 130 godina. Iz naše države odlaze i mladi i stari, i dobrostojeći i siromašni, i visokoobrazovani i oni željni znanja, dakle napuštaju je svi jer vide da u Bosni i Hercegovini nema ne samo puteva, posla, zakona i reda, već je nestalo NADE DA MOŽE BITI BOLJE.

S predizbornog skupa BPS-a u Srebreniku - undefined

Foto: BPS: S predizbornog skupa BPS-a u Srebreniku

Ovo je možda i posljednja prilika da se Bosna i Hercegovina pokuša ispraviti na pravi put, dovede u red zakona i sistema, da se teškim rezovima i veoma teškim instituconalnim promjenama, građanima Bosne i Hercegovine pruži nada da ovdje ima i može biti perspektive, a samim tim i života za Vas, Vašu djecu, unuke i roditelje.

S predizbornog skupa BPS-a u Zenici - undefined

Foto: BPS: S predizbornog skupa BPS-a u Zenici

Do sada ste vlast u Bosni i Hercegovini davali istim strankama (SDA, SBB, SzBiH i SDP) koji su imali veliku šansu da Bosnu i Hercegovinu reformišu, preporode, izgrade i učine pravednom zemljom i zemljom nade u koju se dolazi, a ne iz koje se bježi glavom bez obzira. Nažalost oni svoja obećanja nisu ispunili, neki su nastavili dalje obećavati u nedogled dok su neki, iz gore pomenutih stranaka, formirali nove stranke odakle su nastavili sa istom praksom - puno obećanja, malo rada, nimalo rezultata.

Građani Bosne i Hercegovine, 

BPS Vas nikada nije iznevjerio, ni u ratu, ni u miru. Na nas ste se mogli osloniti u najtežim vremenima i mi smo, kada je bilo najteže i najodgovornije vrijeme, pokazali da smo najbolji i da dajemo najbolje rezultate. Bojkotovali smo vlast u tri navrata (1996, 2015. i 2017.godine) jer mi ne tražimo vlast radi pozicija, već radi promjene društva i sistema u kojem živimo. 

S predizbornog skupa BPS-a u Sarajevu - undefined

Foto: BPS: S predizbornog skupa BPS-a u Sarajevu

Vi znate da je država Bosna i Hercegovina sigurna u našim rukama i s toga Vas pozivam da za vrijeme u kojem živimo, koje jeste i bit će puno iskušenja i teških trenutaka, izaberete BPS da čuva, mijenja i gradi državu Bosnu i Hercegovinu.

Branili smo narod na demonstracijama, podržali borce prilikom traženja njihovih prava, uvijek glasali protiv uvođenja akciza narodu, glasali protiv svakog novog zaduženja Bosne i Hercegovine kod stranih banaka, jedini se zalagali za rješavanje ubistava naših sugrađana i doslovno jedini vodili borbu za rješavanje terorizma i političkih ubistava u Bosni i Hercegovini.

S predizbornog skupa BPS-a u Tuzli - undefined

Foto: BPS: S predizbornog skupa BPS-a u Tuzli

BPS je jedina stranka u historiji Bosne i Hercegovine koja je radi principa, tri puta odbijala vlast. Sada poštovani građani Bosne i Hercegovine, od Vas tražimo da na Općim izborima u nedelju date BPS-u Vašu najsnažniju podršku kako bi, napokon i nakon dvije i po decenije lutanja, frustracija i bespovratnih gubitaka, BPS otpočeo uređivanje naše države, sistema i vraćanje nade našim građanima.

S predizbornog skupa BPS-a u Konjicu - undefined

Foto: BPS: S predizbornog skupa BPS-a u Konjicu

Bosanci i Hercegovci, Bošnjaci, Srbi, Hrvati i Ostali, pokazali ste da ste najbolji kada je najteže i da, tada, ne pravite ni kompromise, ni pogrešne izbore. Pozivam Vas da u nedelju na Općim izborima, snažnom podrškom BPS-u pokažete da ćete, na prekretnici za našu državu, biti na pravoj strani, glasati za patriote naše države jer bi sve drugo bilo kockanje sa državom i budućnosti naše omladine.", navodi se u obraćanju predsjednika BPS-a Sefera Halilovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije