Sadik Ahmetović o presudi protiv njega: Za sve su krivi Vučić i njegov brat

7
Radiosarajevo.ba
Sadik Ahmetović o presudi protiv njega: Za sve su krivi Vučić i njegov brat
Foto: PrtScr / Ahemtovic optuzio brata Aleksandra Vucica - Andreja

Sadik Ahmetović, bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine osuđen je nepravosnažno na šest mjeseci zatvora za zloupotrebu položaja ili ovlasti.

Aktuelni član Koalicije Moja adresa je Srebrenica i direktor Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli za N1 izjavio je da iza svega stoji politika. Kao "naručioca optužbe" okrivio je vlast u Srbiji.

"Ta prijava datira iz 2012. godine. Tada su saslušana četiri svjedoka. Ima ukupno pet papira. Istraga je trajala skoro 10 godina. I ništa nisam znao da se dešava. Nakon što sam preuzeo iniciajtivu Moja adresa je Srebrenica odjedanput je otvorena priča. 2020. godine su samo saslušali mene i podigli optužnicu. Zašto to nisu uradili već 2012.", kazao je Ahmetović.

Dodao je kako bi i njemu bilo lakše vratiti sjećanja na ta dešavanja.

"To je prirodan proces, čovjek zaboravlja. Imajući u vidu da je Srbija vodila kompletnu priču o izborima u Srebrenici. Na čelu kompletne te akcije je bio brat Aleksandra Vučića – Andrej. Operativac je bio izvjesni Sandokan iz Šabca", tvrdi Ahmetović.

Kompletan razgovor pročitajte na portalu N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije