SABNOR BiH poziva građane: Dolazak u Drvar glas je za BiH

2
Radiosarajevo.ba
SABNOR BiH poziva građane: Dolazak u Drvar glas je za BiH
Foto: SABNOR BiH / Drvar

Obilježavanje 80 godina od početka ustanka naroda Bosne i Hercegovine protiv fašističkog okupatora održat će se u utorak, 27. jula, u Drvaru.

“Prve ustaničke puške pukle su u Drvaru pa će se 80 godina kasnije na Centralnoj manifestaciji obilježavanja ovog važnog dana okupiti brojni antifašisti iz BiH, ali i iz svih država nastalih raspadom Jugoslavije”, navode je iz Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata (SABNOR) BiH, koji je uz Općinu Drvar organizator ove manifestacije.

Iz SABNOR-a poručuju kako je zbog sjećanja na ove herojske i slavne dane važno doći i biti u Drvaru sljedeće sedmice.

“Pozivamo građane BiH na masovan dolazak u Drvar. Dođimo i jedinstveno dignimo glas uime slobode, jednakosti i socijalne pravde, Drvar je pravo mjesto s kojeg se treba čuti naš glas. Tamo gdje je pukla prva ustanička puška protiv fašizma, neka pukne i naš glas protiv svih oblika neofašizma danas. Dolazak u Drvar, glas je za BiH. Pokažimo da nas ima, pokažimo da volimo svoju domovinu, ali i svima recimo da u našim venama teče krv ustanika iz 1941. godine”, ističu iz SABNOR-a BiH.

U svečanom programu sudjelovat će Kamerni ansambl “Kerubini” iz Banje Luke, dirigent Dušan V. Urošević, Mostarski teatar mladih, Kulturno-umjetničko Društvo “Mira Lukač”, te više etno grupa iz Drvara, navodi se u saopćenju.

Pozivnica - undefined

Općina Drvar: Pozivnica

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije