Sarajlija o predmetu "Memić": Ti spisi su formirani kao sporedni, nisam ih ja formirala

1
I.S.
Sarajlija o predmetu "Memić": Ti spisi su formirani kao sporedni, nisam ih ja formirala
Foto: Screenshot/ TVSA / Sabina Sarajlija

Izvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo za 2021. godinu danas je na dnevnom redu Skupštine Kantona Sarajevo, a govorila je Sabina Sarajlija, glavna tužiteljica Tužilaštva KS.

Tačnije, odgovarala je na pitanja skupštinskih zastupnika, a jedno od njih postavila je Arijana Memić (Narod i pravda), sestra preminulog Dženana Memića.

"S obzirom na presudu Vrhovnog suda Federacije BiH i presudu koja je nama dostavljena u martu ove godine, nakon toga smo preduzeli rade.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Presuda je isti dan dostavljena i Tužilaštvu BiH, imali smo s njima komunaciju", navela je Sarajlija te dodala da je to okončano sastankom i odlukom da će Tužilaštvo BiH raditi istragu u ovom slučaju "pitanja i stradanja okolnosti smrti Dženana Memića".

Na pitanje o formiranim spisima u ovom slučaju, kojih je više od 10, tužiteljica je objasnila:

"Ti spisi su formirani kao sporedni, da tako kažem, nisam ih ja formirala. Svaka informacija koja se pojavljivala vezano za okolnosti, bilo ko da je spomenuo da ima informacije, bivši javni tužilac je formirao predmet i okolnosti su se provjeravale, to ništa nije sakriveno od Tužilaštva BiH, u ranijoj fazi su obavješteni i dati su im na korištenje", objasnila je Sarajlija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije