Sabina Ćudić vladajućoj koaliciji: Hoćete da omogućite robovlasništvo

Radiosarajevo.ba
Sabina Ćudić vladajućoj koaliciji: Hoćete da omogućite robovlasništvo
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sabina Ćudić

Zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić imala je burnu reakciju tokom rasprave o posljedicama koronavirusa na privredu tokom sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine FBiH.

Ukazala je na kontradiktornost u riječima zastupnika koji pripadaju vladajućim strankama, a odnosi se na Zakon o radu. 

Ona je objasnila da u isto vrijeme zastupnici govore da je ekonomska slika neznatno drugačija danas u odnosu na početak krize i da traže hitni postupak u Izmjenama i dopunama Zakona o radu. 

"Znači, vi hoćete omogućiti robovlasničke mehanizme kao odgovor na krizu, dok nam u isto vrijeme govorite da kriza ne postoji, da je neznatna", poručila je Ćudić. 

Ministrica finansija FBiH Jelka Milićević zastupnicima je govorila o efektima usvojenog 'Korona zakona' i o padu BDP-a od 2,6 posto. 

"Čeka nas druga i treća faza korona zakona. U junu djelimično su zaustavljeni negativni trendovi, a uspostavljen je i garancijski fond za finansiranje preduzeća. U pripremi je faza kreditno-garancijskih programa za privrednike. Tendencija stabiliziranja i rasta zaposlenosti su prvi efekti, a pouzdanu informaciju možemo imati nakon sagledavanja šire slike i makroekonomskih pokazatelja. Mislim da ćemo se uspjeti zadržati na padu od 2,6 posto BDP-a", kazala je Milićević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije