Rusmir Isak: Transparentno ću prezentovati kako se profesionalno i časno obavlja ova važna funkcija

5
Radiosarajevo.ba
Rusmir Isak: Transparentno ću prezentovati kako se profesionalno i časno obavlja ova važna funkcija
Foto: Facebook / Rusmir Isak

Nakon imenovanja, Rusmir Isak je i zvanično preuzeo funkciju direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Tim povodom poručio je kako će tu funkciiju obavljati profesionalno i časno.

Rusmir Isak se oglasio na zvaničnoj Facebook stranici, a objavu prenosimo u cijelosti:

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

"Bez obzira na medijski linč i izazove koji su me pratili prethodnih dana tj. od dana kada sam imenovan za direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica, ostajem ustrajan u namjeri da funkciju direktora obavljam profesionalno i časno.

Već sam održao niz konstruktivnih sastanaka s odličnim timom saradnika, detaljno sam obišao svaki segment Kazneno-popravnog zavoda Zenica i upoznao se s izazovima s kojim se susreće zavod kojim rukovodim.

Moj cilj je voditi zavod čvrstom rukom, ali pravedno i empatično. Nema, ne smije i neće biti nedodirljivih i privilegovanih. Kao direktor, vjerujem u pružanje prilika osuđenicima za ispravljanje grešaka i ponovno uključivanje u društvo zbog čega će se posebno voditi računa o pravu na čovječno postupanje.

Fokus će biti na obrazovanju, profesionalnom razvoju, resocijalizaciji i smanjenju recedivizma. Uskoro ću sa zadovoljstvom transparentno prezentirati medijima i građanima Bosne i Hercegovine kako se profesionalno, časno i dostojanstveno obavlja ova važna funkcija", navodi se u objavi.

[facebook]https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid04F4TKGtK2LC6c52UK4UxGiJBWYpbW1xS92mPn7eVUrsNJP78SD2WKnTU2J5wx7o1l&id=100064013704761[/facebook]

Ko je Rusmir Isak?

Rusmir Isak do sada se bavio politikom, bio je vijećnik u Gradskom vijeću Zenica, a na toj funkciji ostao je samo 12 mjeseci.

Obnašao je funkciju direktora zaštitarske agencije 'Condor' koja je u vlasništvu porodice Isak. Zaštitarska agencija Condor osnovana je 2005. godine u Zenici. 

Rusmirov brat Arnel trebao je biti imenovan za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. Međutim, on je od te funkcije odustao zbog, kako je naveo, obaveza u stranci Snaga naroda.

Prema nepotvrđenim informacijama, Arnel Isak odustao je od kandidature kako bi njegov brat mogao biti direktor zatvora u Zenici. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije