Objavljujemo imena ministara: Ko je u Vladi FBiH glasao za imenovanje Rusmira Isaka

19
L. Memčić
Objavljujemo imena ministara: Ko je u Vladi FBiH glasao za imenovanje Rusmira Isaka
FOTO: Facebook / Rusmir Isak

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog Federalnog ministarstva pravde donijela rješenja kojim se postavlja na dužnost direktora Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici na period od četiri godine Rusmir Isak.

Rusmir Isak je sin federalnog premijera unutrašnjih poslova Rame Isaka i brat zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Arnela Isaka.

Od svih ministara (16 plus premijer Nermin Nikšić) u Vladi FBiH samo Ramo Isak i Jasna Duraković nisu glasali za odluku kojom je Rusmir Isak direktora KPZ Zenica.

EU parlamentarci poručili uglednim kompanijama: "Prestanite se reklamirati u Vučićevim medijima"

EU parlamentarci poručili uglednim kompanijama: "Prestanite se reklamirati u Vučićevim medijima"

Ramo Isak nije glasao zato što bi bio u sukobu interesa, a Jasna Duraković zato što nije bila na sjednici, potvrđuje stenogram s posljednje sjednice Vlade FBiH.

Za odluku je glasalo 15 ministara: Vojin Mijatović, Toni Kraljević, Nedžad Lokmić, Nerin Dizdar, Vedran Lakić, Vedran Škobić, Sanja Vlaisavljević, Željko Nedić, Andrijana Katić Filipović, Nediljko Rimac, Amir Hasičević, Nasiha Pozder,  Adnan Delić, Kemal Hrnjić.

Portal Radiosarajevo.ba ranije je kontaktirao ministra Ramu Isaka nakon oštrih reakcija javnosti, međutim, nije imao vremena za komentar zbog obaveza i pregovora oko Vlade u Zeničko-dobojskom kantonu.

Rusmira Isaka za direktora zeničkog zatvora predložio HDZ: Postoji li sukob interesa?

Rusmira Isaka za direktora zeničkog zatvora predložio HDZ: Postoji li sukob interesa?

Oglasio se Arnel Isak

Arnel Isak se oglasio o imenovanju brata i prozvao opoziciju u Federaciji. Između ostalog, kazao je da je opozicija bila 'tiha' kada su u pitanju protesti podrške predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku.

"Građani Bosne i Hercegovine imat će priliku da za četiri godine ocijene šta smo radili. A radit ćemo na način koji je nepoznat kadrovima trenutne opozicije, odnosno nećemo krasti, nećemo štimati tendere, radit ćemo transparentno i uvažavati konstruktivne kritike.

Pred proteste na međuentitetskoj liniji, u organizaciji Milorada Dodika i njegovog SNSD-a, mislio sam da opozicija u...

Posted by Arnel Isak on Saturday, September 9, 2023

Rusmir Isak sigurno će biti bolji i pošteniji direktor od pojedinih supruga i direktorica zdravstvenih ustanova, supruga i sutkinja ustavnih sudova, supruga i uposlenica turističkih zajednica, supruga i direktorica domova zdravlja, kćerki i vlasnica firmi prikačenih na sistem namjenske industrije BiH, sinova i službenika raspoređenih u bh. ambasade i tako dalje. To će pokazati vrijeme", naveo je Arnel Isak.

Ko je Rusmir Isak?

Rusmir Isak do sada se bavio politikom, bio je vijećnik u Gradskom vijeću Zenica, a na toj funkciji ostao je samo 12 mjeseci.

Trenutno obnaša funkciju direktora zaštitarske agencije 'Condor' koja je u vlasništvu porodice Isak. Zaštitarska agencija Condor osnovana je 2005. godine u Zenici. 

Rusmirov brat Arnel trebao je biti imenovan za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. Međutim, on je od te funkcije odustao zbog, kako je naveo, obaveza u stranci Snaga naroda.

Prema nepotvrđenim informacijama, Arnel Isak odustao je od kandidature kako bi njegov brat mogao biti direktor zatvora u Zenici

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije