Oglasio se Arnel Isak o imenovanju brata za direktora: "Nećemo krasti, štimati tendere..."

9
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Arnel Isak o imenovanju brata za direktora: "Nećemo krasti, štimati tendere..."
FOTO: Facebook / Rusmir i Arnel Isak

Nakon što je na posljednjoj sjednici Vlade Federacije BiH za direktora zeničkog zatvora imenovan Rusmir Isak, sin ministra unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka, u javnosti su se javile oštre reakcije o 'porodičnom zapošljavanju'.

Drugi Isakov sin, Arnel Isak, je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Arnel se oglasio o imenovanju brata i prozvao opoziciju u Federaciji. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Pred proteste na međuentitetskoj liniji, u organizaciji Milorada Dodika i njegovog SNSD-a, mislio sam da opozicija u Federaciji BiH više ne postoji.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Njihova šutnja ostavljala je dojam kao da je kompletno rukovodstvo opozicionih stranaka na kolektivnom godišnjem odmoru. Ovih dana ipak vidimo da opozicija, koja je zadnja pozvana da komentariše bilo kakve procese u Federaciji BiH, ipak postoji.

Građani Bosne i Hercegovine imat će priliku da za četiri godine ocijene šta smo radili. A radit ćemo na način koji je nepoznat kadrovima trenutne opozicije, odnosno nećemo krasti, nećemo štimati tendere, radit ćemo transparentno i uvažavati konstruktivne kritike.

Rusmir Isak sigurno će biti bolji i pošteniji direktor od pojedinih supruga i direktorica zdravstvenih ustanova, supruga i sutkinja ustavnih sudova, supruga i uposlenica turističkih zajednica, supruga i direktorica domova zdravlja, kćerki i vlasnica firmi prikačenih na sistem namjenske industrije BiH, sinova i službenika raspoređenih u bh. ambasade i tako dalje. To će pokazati vrijeme", rekao je Arnel Isak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije