Rusmir Isak organizovao priredbu u KPZ Zenica: Prisustvovalo nekoliko stotina osuđenika

10
Radiosarajevo.ba
Rusmir Isak organizovao priredbu u KPZ Zenica: Prisustvovalo nekoliko stotina osuđenika
Foto: Ustupljena fotografija / Isak u KPZ Zenica

Povodom nadolazećih novogodišnjih praznika osuđenici Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica su uz asistenciju osoblja Zavoda i dramskog pedagoga realizovali prigodan program koji se sastojao iz muzičkog i glumačkog dijela.

Ovoj manifestaciji prisustvovalo je više stotina osuđenika, stražara i drugog osoblja KPZZ.

Direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica, Rusmir Isak, dočekan je gromoglasnim aplauzom a u svome obraćanju naglasio je kako među osuđenicima ima mnogo dobrih ljudi koji su svoje živote u ovoj ustanovi popravili i postali bolji ljudi.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

"Drago mi je vidjeti da su osuđenici spremni na resocijalizaciju a ova današnja manifestacija najbolji je pokazatelj toga. Mi ćemo to svakako i adektvatno nagraditi, ali također i onaj dio osuđenika koji nije spreman na saradnju adektvatno i kazniti", kazao je Isak te dodao:

"Dolazak u zatvor ne predstavlja kraj života, svi oni koji poštuju kućni red ovdje mogu započeti novi život pun pozitivnih promjena", zaključio je Rusmir Isak.

Sam cilj aktivnosti je upravo odgojnog karaktera i služi da bi se osuđenici rehabilitovali i stekli neka nova iskustva, znanja iu konačnosti postali integrisani dio zajednice nakon odsluženja kazne.

Nakon programa za sve uposlenike i osuđenike upriličen je svečani ručak.

Isak u KPZ Zenica
Foto: Ustupljena fotografija: Isak u KPZ Zenica

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije