Ruska ambasada u Sarajevu o "otvorenim lažima" i odnosima Rusije i BiH

13
Radiosarajevo.ba
Ruska ambasada u Sarajevu o "otvorenim lažima" i odnosima Rusije i BiH
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ambasada Rusije u BiH

Ambasada Rusije u Sarajevu oglasila se o ratnim dešavanjima u Ukrajini i dotakla se odnosa Rusije i Bosne i Hercegovine.

"Vjerujemo da nikakvi falsifikacije i otvorena laž ne mogu precrtati sve ono što smo uspjeli postići u razvoju odnosa između Rusije i Bosne i Hercegovine. Vjerujemo da će naša dugogodišnja saradnja proći i ovaj test izdržljivosti", naveli su na zvaničnoj Facebook stranici Ambasade Rusije u Sarajevu.

"Iskreno smo zahvalni svima onima koji uprkos masovnoj propagandnoj kampanji pokrenutoj protiv Rusije i dalje ostaju uz nas. Onima koji pokušavaju objektivno razumjeti šta se dešava u Ukrajini. Onima koji su zabrinuti za našu zemlju i budućnost odnosa Rusije i Bosne i Hercegovine. Pozivamo sve da budu objektivni.

Danas hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH: Samo jedna tačka na dnevnom redu

Danas hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH: Samo jedna tačka na dnevnom redu

Oni koji su preživjeli strašne događaje oružanog sukoba 1992-1995. godina razumiju koliko je to važno.

Odavno smo navikli da Zapad za sve nevolje krivi Rusiju, zapravo prebacuje krivicu sa bolesne glave na zdravu. Svjesni smo kako funkcionira antiruska propaganda. Njen glavni zadatak je bio i jeste dehumanizacija naše zemlje, njene prošlosti i sadašnjosti. Više puta smo dokazali našu otvorenost prema svijetu, našu spremnost da razvijamo obostrano korisne odnose sa svima koji nam uzvraćaju", dodali su iz Ambasade Rusije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije