Rusija je spremna za novi krug pregovora s Ukrajinom

1
Hina
Rusija je spremna za novi krug pregovora s Ukrajinom
Foto: EPA / Portparol Kremlja Dmitrij Peskov

Ruski dužnosnici su spremni za drugi krug razgovora s Ukrajinom, ali se za sada ne zna hoće li se ukrajinski dužnosnici pojaviti, objavio je Kremlj.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da stižu kontradiktorne informacije o pregovorima koji bi trebali biti nastavak sastanka dviju strana koji se održao prekjučer na bjeloruskoj granici.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je rekao da prije novih pregovora Rusija mora prestati bombardirati ukrajinske gradove.

Policijska akcija "Kalibar": Uhapšena jedna osoba, zaplijenjena veća količina oružja

Policijska akcija "Kalibar": Uhapšena jedna osoba, zaplijenjena veća količina oružja

"Možemo samo nagađati hoće li se ukrajinski pregovarači pojaviti ili ne. Nadamo se da hoće. Naši će pregovarači biti ondje, bit će spremni", rekao je Peskov.

Također je kazao da Moskva treba formulirati strog, dobro promišljen i jasan odgovor na mjere koje je poduzeo Zapad kako bi potkopao rusku ekonomiju. Na pitanje je li projekt plinovoda Sjeverni tok 2 mrtav, Peskov je rekao da je infrastruktura i dalje ondje te da zdrav razum nalaže da se plinovod pokrene.

Berlin je obustavio postupak izdavanja upotrebne dozvole. Peskov je potvrdio da ruska ekonomija trpi snažan udarac, ali da je i dalje čvrsto te da zemlja ima iskustvo s preživljavanjem kriza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije