Rukometna legenda Kasim Kamenica pristupio SDP-u

Radiosarajevo.ba
Rukometna legenda Kasim Kamenica pristupio SDP-u
Foto: SDPBiH / S potpisivanja pristupnice

U prisustvu predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića i predsjednika Kantonalne organizacije SDP BPK Ernesta Imamovića Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine pristupio je proslavljeni bosanskohercegovački rukometni stručnjak i rukometna legenda Kasim Kamenica.

Kamenica je, između ostalog, u svojoj bogatoj karijeri vodio reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i bivše Jugoslavije.

"SDP BiH je jedina politička opcija koja je dokazala svoju posvećenost sportskim kolektivima i nacionalnim reprezentacijama u svim sportovima. Za vrijeme vladavine SDP-a BiH, naše reprezentativne selekcije su učestvovale na najvećim svjetskim sportskim smotrama, uz maksimalnu podršku tadašnje vlasti. To je bio prvi i jedini put da je sport dobio zasluženu podršku države, na osnovu koje ni rezultati nisu izostali. SDP BiH je pokazao da razumije da je sport najbolji ambasador jedne države, ali i najmoćniji integrativni faktor društva“, naveo je Kamenica.

Pristupanjem Kasima Kamenice, SDP prima još jedno veliko sportsko ime u svoju porodicu, što je dodatna potvrda pozitivne politike i jačanja SDP-a BiH, prepoznatog od strane šire zajednice, ali i brojnih zaslužnih pojedinaca, saopćeno je iz ove stranke. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije