Zbog Zornića dio članstva napustio SDP, uslijedila reakcija iz stranke

M. Rener Smajović
Zbog Zornića dio članstva napustio SDP, uslijedila reakcija iz stranke
FOTO: Facebook / Samir Suljević, Denis Bećirović i Enver Zornić

Grupa nezadovoljnih članova iz Novog Sarajeva napustila je SDP.

Kako je rečeno, riječ je o grupi ljudi okupljenih oko Envera Zornića, koji je prije nekoliko mjeseci isključen iz SDP-a.

Samir Suljević, predsjednik SDP Novo Sarajevo, za Radiosarajevo.ba je kazao da se ne radi o aktivnim članovima stranke, izuzev o jednom – Enveru Tanoviću protiv kojeg je na sjednici Predsjedništva SDP BiH svakako trebao biti pokrenut disciplinski postupak.

"Od 50 članova Općinskog odbora istupio je samo jedan. Od svih ovih koji su istupili njih 90 posto su fiktivni članovi. To su oni koji su ušli prije pet-šest godina iz Stranke za BiH. Pominje se Adem Buljubašić kao član Nadzornog odbora. On nije član NO. Pripadao je organizaciji Grbavica 2 i u zadnje četiri godine se nije pojavio", rekao je Suljević.

Dodao je da je Tanović poduzimao procese u dogovoru sa SDA Novo Sarajevo, te glasao za općinski budžet kontra stava stranke

"Ovim potezom su nas samo preduhitrili. Organizacija ništa nije izgubila. Štaviše, ovo je za nas dobar proces, ulazimo u izbornu godinu sa čistim članovima", kazao je Suljević, te napomenuo i da su ovo očekivali.

Suljević je rekao i da je dolaskom na čelo organizacije Novo Sarajevo preuzeo 320 članova, a sada ona broji oko 1.000 i iduće sedmice joj se priključuje još 50.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije