... / Rošić: Sinhronizovane reakcije sa HNS-om potvrđuju za čije interese Čampara radi

25. 02. 2021. u 17:05:00 Fena

Shares: 14

Sinhronizovane reakcije federalnog ministra unutrašnjih poslova i HDZ-ove nevladine organizacije HNS potvrđuju za čije interese radi Aljoša Čampara i zbog koga nastoji progurati Zorana Galića za novog direktora FUP-a, navodi u izjavi za javnost zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Husein Rošić.

Čampara, kako ističe, još uvijek javnosti nije objasnio zbog čega je promijenio mišljenje da se direktor FUP-a ne može imenovati prije imenovanja nove Vlade FBiH i zašto odjednom zahtijeva da se na tu poziciju imenuje HDZ-ov kadar.

"Umjesto toga, Čampara nudi pokušaje spinova, neistine, teorije zavjere, pravda se poput dječaka uhvaćenog sa prstima u marmeladi i demonstrira ogromnu nervozu, koja je razumljiva s obzirom da je ogoljen njegov pokušaj prodaje interesa Bošnjaka i države Bosne i Hercegovine za vlastite političke interese.

Na momente se zaista stiče dojam da se njegove reakcije pišu u kabinetu Dragana Čovića. Čampari nisu potrebne ovakve nervozne reakcije i loši pokušaji pravdanja. Sve što je potrebno jeste da povuče svoj izdajnički zahtjev za imenovanjem HDZ-ovog direktora FUP-a.

Ukoliko je zaista patriota kakvim se predstavlja i ako je spreman štititi interese bošnjačkog naroda i države Bosne i Hercegovine po cijenu života, što je propustio dokazati onda kada je to najviše trebalo, neće imati dilema pri povlačenju svog zahtjeva", zaključuje Rošić, a prenosi FENA.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)