Ronilački klub Bosna nastavlja sa akcijama čišćenja voda

Radiosarajevo.ba
Ronilački klub Bosna nastavlja sa akcijama čišćenja voda

Tokom ove godine, pod vodstvom Ronilačkog kluba Bosna nastavlja se veliki niz eko akcija. U drugoj fazi u sklopu projekta “Voda je život - neka bude čista” izvršit ćemo četiri akcije čišćenja rijeka i jezera.

Uz podršku brojnih građana, Ronilački klub Bosna iz Sarajeva već 21. jula započet će s prvom od četiri akcije čišćenja. Prva lokacija na kojoj će se čistiti je Prokoško jezero kod Fojnice, a nakon toga uslijedit će čišćenja na lokacijama: Modračko jezero kod Tuzle (4. august), Šićko jezero kod Tuzle (5. august) i rijeka Bosna kod Sarajeva (8. septembar).

O važnosti ovog eko projekata govori činjenica da je prošlih osam godina u akcijama čišćenja sudjelovalo preko 300 ronioca, a izronjeno je i zbrinuto više od 3.000 vreća otpada, uglavnom plastike, boca i gume.

Ronilački klub Bosna poznat je po predanom radu i brojnim akcijama kad je u pitanju zaštita i očuvanje voda. Njihovo je djelovanje rezultat predanog i stručnog rada članova, koji svojim entuzijazmom prednjače u segmentu očuvanja okoliša i razvoju sportskih aktivnosti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije