"Rok istekao": Oglasile se organizatorice protesta kojim se traže ostavke vlasti u BiH

2
Radiosarajevo.ba
"Rok istekao": Oglasile se organizatorice protesta kojim se traže ostavke vlasti u BiH
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Građani ispred Vlade FBiH

Rok je upravo istekao!

"Iako smo ponudile više načina (press konferenciju, mailom ili putem medija) Vladi FBiH i Vijeću ministara BiH, svima poimenice i na protokol dostavili pisma sa našim zahtjevima, do danas - muk.

Ne iznenađuje nas njihova šutnja, jer oni ne odgovaraju narodu već trideset godina. Omalovažavaju nas i prave se da ne postojimo. Umislili su da oni vladaju nama, a ne u naše ime! Obzirom da moralne ostavke neće podnositi, mi se borimo dalje. Za njihovu SMJENU!", napisale su ovo organizatorice Ženskog marša, protesta koji je održan 6. aprila u Sarajevu, uz moto - ili ostavke ili vakcine.

Podsjetimo i na njihove zahtjeve:
1. Neopoziva ostavka Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH, a za sve one koji će kao argument koristiti da bi time nastao haos i institucije bi bile bez rukovodstva, naš odgovor je da su institucije već bez rukovodstva i da mi živimo haos u kojem svakog dana u prosjeku umire 50 naših sugrađana i da su pomenuti pokazali i dokazali da su nesposobni i da nisu u stanju nositi se sa pandemijom.
2. Imenovanje novog saziva VM BiH i Vlade FBiH koja ima rok od 14 dana da izađe sa jasnim i realnim Planom za upravljanje krizom i borbe protiv pandemije COVID-19.
3. Hitno uvođenje PCR testova za sve koji ulaze u BiH.

Kako su ranije poručili, rok za ispunjenje zahtjeva je 13. april jer je "svaki dan kockanje sa životom", a danas je taj rok i istekao.

"Do današnjeg dana, od posljedica zaraze konornavirusom u Bosni i Hercegovini preminule su 7492 osobe. Svaki dan, svojim nečinjenjem, navedeni ubijaju ovu zemlju.

Zato se Borba za život nastavlja. Zajedno i na krilima podrške naših intelektualaca, studenata, radnika i boraca za ovu zemlju - marširajmo dalje do kraja. Mi smo Ženski marš, a ovo je Borba za Život!", objavile su.

Dodale su i kako će sve detalje o narednim koracima saopštiti u petak 16. aprila 2021.

Njihove zahtjeve podržali su i profesori s više fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije