Roditelji ubijenog Edina Zejćirovića izbačeni iz suda u Brčkom

Radiosarajevo.ba
Roditelji ubijenog Edina Zejćirovića izbačeni iz suda u Brčkom
Facebook / Edin Zejćirović

Po optužnici Tužilaštva Brčko distrikta BiH, koja Suana Halilovića, Samida Šabanovića, Nihada Hukića i Suvada Djedovića tereti da su da su 17. novembra prošle godine oteli i na svirep način lišili života Edina Zejćirovića, danas je u Osnovnom sudu u Brčkom otvoren drugi pretres u ovom slučaju.

Pretresu su danas prisustvovali, između ostalog, i roditelji ubijenog Edina - otac Enver i majka Senada - ali su ubrzo odstranjeni. Svoju reakciju u povodu današnjih dešavanja na Facebook grupi Pravda za Edina objavio je njegov otac Enver, koji je kazao da je današnji potez zaposlenika navedenog suda jednostavno nedopustiv.

"Ja, kao oštećeni roditelj Ede, danas sam na drugom pretresu odstranjen sa suđenja. Mi kao roditelji smo izbačeni sa suda. Šta vi mislite, da li je to realno i ispravno da mi kao roditelji ne možemo prisustvovati, a pri tome smo samo posmatrali suđenje bez ometanja. Šta vi mislite na ovo, da li je sud upravu da nas odstrani s pretresa i cijelog suđenja? Ne želim da omalovažavam sud i sudiju, samo tražim vaše mišljenje da li je to uredu", zapitao se Enver Zejćirović, otac ubijenog Brčaka.

S druge strane, iz Osnovnog suda Brčka distrikta su kazali kako su postupili po zakonu.

"Porodica nije mogla prisustvovati zbog toga što postoji mogućnosti da će biti ponovno pozvana u svojstvu svjedoka. Oni su danas prisustvovali kao publika, kao javnost, i kada je sudija pitao je li neko prisutan ko je ranije bio pozivan u svojstvu svjedoka oni su digli ruku. S obzirom na to da postoji mogućnost njihovog ponovnog pozivanja kao svjedoka, prema ZKP-u su morali biti odstranjeni", kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz Osnovnog suda Brčko distrikta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije