Roditelji Nadin Smajlović zatražili prijem kod tužiteljice Sabine Sarajlije

1
A. S.
Roditelji Nadin Smajlović zatražili prijem kod tužiteljice Sabine Sarajlije
Foto: Radiosarajevo.ba / Amina Smajlović zatražila prijem kod Sabine Sarajlije

Amina Smajlović, majka djevojčice Nadin Smajlović, koja je odbijena za liječenje u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), ponovo je zatražila sastanak sa Sabinom Sarajlijom, glavnom tužiteljicom Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako smo uspjeli saznati, Amina Smajlović je zatražila sastanak sa glavnom tužiteljicom Tužilaštva KS, nakon što je Sabina Sarajlija primila roditelje djevojčice Džene Gadžun na razgovor.

"Sabina Sarajlija čekamo odgovor kada ćeš primiti oštećene na razgovor, jer si kazala da je PRIORITET. 30 Mjeseci", napisala je Amina Smajlović na svom Facebook profilu.

3 jutarnje vježbe za bolji početak dana

3 jutarnje vježbe za bolji početak dana

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je majku Nadin Smajlović koja nam je pojasnila zašto se odlučila na ovaj potez te nam potresno prenijela razloge svoje odluke.

"Po ko zna koji put predajemo zahtjev za prijem kod kantonalne tuziteljice Sabine Sarajlije, s nadom da će nas primiti kao ostećenu stranu. Želimo da nam odgovori dokle je istraga, koga je ispitala, da li su vještačenje izvršila jer sa dokazima koje ima zna činjenično posljedično stanje našeg dijeteta. Još nikada niko nije odgovarao za nesavjesno liječenje i pokušaj ubistva", kaže Amina Smajlović za portal Radiosarajevo.ba, te dodala da ne smije ni pomisliti kakav bi bio ishod za njeno dijete da liječenje nije nastavila u Turskoj.

Ona tvrdi da Sabina Sarajlija sama zna iz svojih krugova kakvo dijete ima dijagnozu i da je i dalje na relaciji s liječenjem Opća bolnica, UKC Tuzla i Turska.

"Prestrašno je da ona bez empatije sve to posmatra 30 mjeseci i drži u ladici. Ima odluka gdje je Federalno tužilaštvo naredio da sprovede što prije istragu i da podigne optužnicu. Naravno, to nije ni učinila. Obratili smo se i VSTV Disciplinskoj komisiji, ni oni nas nikada nisu pozvali.

Znači da Tužilaštvo u ovoj državi je jako maligno, korumpirano... tako da kao građani nemamo povjerenje u ove institucije. Toliko primjera ima da sve ovo prestrašno izgleda", dodala je Amina Smajlović, majka djevojčice Nadin Smajlović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije