Rijeke na području Fojnice poribljene sa 30 hiljada komada potočne pastrmke

Radiosarajevo.ba
Rijeke na području Fojnice poribljene sa 30 hiljada komada potočne pastrmke
Fojničko udruženje sportskih ribolovaca danas je vode na području svoje općine poribilo s 30.000 komada potočne pastrmke koju su sami uzgojili i 300 kilograma konzumne ribe.

Udruženje građana sportskih ribolovaca ''Fojnica'' ovim je nastavilo aktivnosti poribljavanja voda koje koriste, a uime tog udruženja Džemil Berbić Feni je kazao da se radi o projektu planskog poribljavanja za 2017. godinu.

"Poribljen  je sliv rijeke Fojnice, Dragače i Željeznice. Veliki dio smo mi uzgojili u našem ribogojilištu, a konzumnu smo kupili jer je nemamo, uzgajamo ribe od pet do deset centimetara",  rekao je Berbić.

Naglasio je da brinu o vodama na svom području te da su zbog toga rigorozne mjere za one koji dolaze bez najava i pecaju.

"Najava, dozvola, pa tek onda izlazak na vodu. To su koraci za one koji žele uživati u našem prirodnom bogatstvu",  istakao je Berbić te zahvalio svim članovima Udruženja koji su učestvovali u akciji poribljavanja.

UGSR ''Fojnica'' okuplja oko 180 aktivnih članova koji svoje djelatnosti ostvaruju kroz sekcije i komisije koje su aktivne po mjestu stanovanja. Svojim radom i velikim zalaganjem Udruženje ima epitet najaktivnijeg na području općine Fojnica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije