Bh. ljepotica dobija stari sjaj: Evo šta će se uskoro graditi na Trebeviću

Fena
Bh. ljepotica dobija stari sjaj: Evo šta će se uskoro graditi na Trebeviću
Radiosarajevo.ba / Park Sunnyland
Povodom završetka, za Trebević veoma uspješne 2016. godine, danas je na ovoj bosanskohercegovačkoj ljepotici održana promocija privrednih i turističkih potencijala ove planine i Općine Istočni Stari Grad.

Promocija pod nazivom "Korak po korak za bolji svijet" obuhvatila je prezentaciju onog što je učinjeno u prethodnih pet godina u vezi s razvojem Trebevića, koji je sve popularnija destinacija brojnih građana BiH.

"Korak po korak napravili smo dobrosusjedske odnose s Općinom Stari Grad Sarajevo, pokazali smo da znamo što želimo i hoćemo da napravimo na Trebeviću i pokazali smo da želimo da Trebeviću vratimo stari sjaj", kazao je načelnik Općine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović.

Zahvalio je svim investitorima koji su do sada uložili novac za Trebević, jer su, kako je kazao, prepoznali šta znači Trebević za gradove Istočno Sarajevo i Sarajevo, a pozvao je i nove investitore da podrže projekte razvoja Trebevića. Dodao je da je Općina Istočni Stari Grad krenula u izradu elaborata zaštićeno područje šume Trebević, za koju je saglasnost dala Vlada Republike Srpske, te da će  biti organizirana komisija koja će da uradi elaborat.

"U 2017. godini pokrenut ćemo projekt izgradnje policijske stanice da bismo pojačali bezbjednost turista na Trebeviću, a također i izgradnju biciklističke staze. A privatni investitori bi trebali da pokrenu izgradnju određenih turističkih sadržaja, tj. određenih ugostiteljskih objekata", kazao je Gašanović prezentirajući planove za narednu godinu.

Izrazio je nadu da će Trebevićka žičara, koja treba da bude završena u 2017. godini, doprinijeti ukupnom ljepšem ambijentu Trebevića.

Današnjoj prezentaciji privrednih i turističkih potencijala Trebevića prisustvovale su visoke zvanice sa svih nova vlasti, predstavnici diplomatskog kora, Grada Istočno Sarajevo, Grada Sarajeva i načelnici iz okruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije