Reuf Bajrović: BiH je dobila šamar iz Brisela, većina stanovnika je očito "pogrešne vjere"

34
Radiosarajevo.ba
Reuf Bajrović: BiH je dobila šamar iz Brisela, većina stanovnika je očito "pogrešne vjere"
/ Reuf Bajrović

Bosna i Hercegovina je dobila šamar iz Brisela, kaže u razgovoru za Radiosarajevo.ba potpredsjednik Američko-evropske alijanse Reuf Bajrović nakon što je naša zemlja danas, 8. novembra, dobila uvjetno zeleno svjetlo za otvaranje pristupnih pregovora s Europskom unijom (EU).

Podsjetimo, Europska komisija (EK) predlaže da se otvore pregovori sa BiH – "onog časa kada budu ispunjeni uslovi za sukladnost". Nakon Kolegija komesara Europske unije predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, koja je početkom mjeseca  boravila u posjetu Sarajevu, kazala je da otvaraju vrata vrlo široko i pozivaju BiH da kroz njih prođe, ali da bi se to ostvarilo, "moraju se pokazati rezultati“.

Dok dio državne koalicije, tačnije "Trojka" slavi ovu odluku Brisela, Milorad Dodik, proruski čelnik bh. entiteta RS postavlja ultimatume!

Proizraelski studenti napali propalestinske demonstrante, spora reakcija policije

Proizraelski studenti napali propalestinske demonstrante, spora reakcija policije

"Moldavija i Gruzija su od danas službeno ispred BiH u vozu za EU članstvo. Obećanja nove vlasti o napretku ka EU su očito bila zasnovana na lošim procjenama, može se čak reći i amaterskim. Šta očekivati od unije koja je primila zemlje kao Mađarska i Bugarska? O kakvim demokratskim standardima je tačno riječ u Mađarskoj koje BiH ne bi ispunila?", pita se Bajrović.

Iako su, dodaje Bajrović  stranke "Trojke" odgovorne jer su vjerovale obećanjima briselskih birokrata da će im dati otvaranje pregovora ako pristanu na vlast s Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem - "treba biti pošten pa reći da BiH neće u EU zato što je većina njenih stanovnika pogrešne vjere".

"To je ružna istina koju vidimo kroz našu cijelu historiju. EU i Zapad su podržavali Miloševićev pokušaj da genocidom uništi Bošnjake, a kada je postalo jasno da Armija RBiH neće dozvoliti da taj plan uspije krenuli su sa lažima o EU članstvu prije više od 20 godina. Iskoristili su te neistine i lažna obećanja da nađu političare u BiH koji su spremni povlađivati velikodržavnim projektima iz Hrvatske i Srbije. Današnja odluka da BIH ne dobije otvaranje pregovora je izigravanje stranaka Trojke koje su povjerovale da će kompromisima na štetu BiH odobrovoljiti Brisel. Nadam se da će i oni iz ovoga pouku izvući i prestati sa prodajom državnih interesa za fotelje i lažne integracije", zaključio je Bajrović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (34)

/ Povezano

/ Najnovije