Željko Komšić o Izvještaju EK: Do nas je

3
Radiosarajevo.ba
Željko Komšić o Izvještaju EK: Do nas je
Foto: Anadolija / Željko Komšić

"Vlast u Bosni i Hercegovini nije ispunila ono što je preuzela kao obavezu."

Izjavio je ovo danas predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, komentirajući Izvještaj Evropske komisije o napretku naše zemlje. Komšić je stava da su iz EU "direktno mogli odbiti BiH i ništa im ne bi mogli prigovoriti".

"Ovako nam ipak šalju poruku da smo u krajnjem cilju dobrodošli u EU, ali da je sada sve do nas. Ako se nekome ne dopada ovakva odluka, krivca ovaj put ne treba tražiti u EU", zaključio je Komšić.

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina danas je dobila uslovno zeleno svjetlo za otvaranje pristupnih pregovora sa Europskom unijom.

"Kada je riječ o BiH tu ima niz koraka koji su poduzeli brzo, jedan od njih je formiranje Vijeća ministara. Došlo je do naprednosti u pogledu borbe protiv kriminala. Komisija preporučuje vijeću da se otvore pregovori onog časa kad budu ispunjeni uslovi", rekla je danas predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, napominjući na destabilizirajući faktor iz bh. entiteta RS što je ocijenila kao negativno.

"Primjećujemo da je entitet RS donio niz protivustavnih zakona. Otvaramo vrata za Bosnu i Hercegovinu i pozivamo ih da kroz ta vrata prođu, ali moraju nešto uraditi", kazala je von der Leyen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije