Reis reagirao na jezivu izjavu zločinca Kordića: Ovako oni govore kada ih se 'rehabilitira'

6
Radiosarajevo.ba
Reis reagirao na jezivu izjavu zločinca Kordića: Ovako oni govore kada ih se 'rehabilitira'
Foto: Radiosarajevo.ba / Reis kaže da nije "ništa drugo ni očekivao"

Haški osuđenik Dario Kordić snimljen je na ljeto prošle godine u odabranom društvu, a na videozapisu Kordić uz smijeh ponavlja kako bi sve počinjene zločine ponovio.

Kordića čujemo kako prepričava svoj raniji odgovor prijatelju na pitanje 'je li vrijedilo zatvora i rata?'. "Rekao sam, sve bih ponovio. Sekunde ne bih zamijenio. Svaka sekunda je vrijedila", odgovara Kordić.

Potom slijedi aplauz prisutnih, a zatim se zapjevala pjesma Vrijedilo je Miroslava Škore.

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

Reakciju na jezivu izjavu uputio je danas i reisul-ulema Husein ef. Kavazović, koji je poručio:

"Pročitao sam sramnu izjavu ratnog zločinca Darija Kordića, kojeg dočekuju državni zvaničnici kao heroja i kojeg vodaju čak i po vjerskim objektima i skupovima kao uzora budućim generacijama. Zločinci koji se dočekuju u zajednici kao heroji nemaju potrebu pokajati se za svoja nedjela, niti iskreno tražiti oprost žrtava.

Ovako oni govore kada ih se 'rehabilitira' na ovaj način. Oni siju sjeme novog zla. Nisam ništa drugo ni očekivao. Neka je rahmet Božiji dušama nevino ubijenih ljudi a prokletstvo zločincima, onima koji ih veličaju i onima koji na to pristaju."

Haški osuđenik Dario Kordić na snimku poručio: 'Sve bih ponovio, svaka sekunda je vrijedila'

Haški osuđenik Dario Kordić na snimku poručio: 'Sve bih ponovio, svaka sekunda je vrijedila'

Podsjećamo, Dario Kordić, ratni zločinac osuđen je na 25 godina zatvora zbog zločina počinjenih nad bošnjačkim stanovništvom u Lašvanskoj dolini, prije svega u Ahmićima (Ubijeno preko 116 stanovnika sela među kojima su starci, žene i djeca). Kordić je 2014. oslobođen nakon što je dvije trećine kazne odslužio u Austriji. Danas sa suprugom Venerom živi u Zagrebu i magistrirao je teologiju. Mnogima je i danas uzor jer ga zovu na predavanja.

Kordić je blizak vrhu HDZ pa su ga tako kada je pušten na slobodu početkom juna 2014. godine fino dočekali. Na dočeku u Busovači bio je predsjednik HDZ-a Dragan Čović, predsjednica FBiH Lidija Bradara, zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta BiH Marinko Čavara, te predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto

U maju mjesecu svjedočili smo izjavama ministrice za kulturu i sport Federacije Bosne i Hercegovine Sanje Vlaisavljević (HDZ), koja je izjavila kako "ratne zločince treba rehabilitovati". Još je dodala kako to više nisu zločinci, kada odsluže kaznu. Pogledajte još jednom kako je Kordić "rehabilitovan":

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije