Reis Kavazović: Napad na jedinstvo egipatskog naroda, ali i ideju suživota

Radiosarajevo.ba
Reis Kavazović: Napad na jedinstvo egipatskog naroda, ali i ideju suživota
/ Foto: Anadolija
Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović uputio je pismo saučešća ambasadoru Arapske Republike Egipat Yasseru Elatawiu povodom terorističkog napada na koptsku zajednicu u Egiptu. U saučešću se kaže:

"Vaša Ekselencijo ambasadore Elatawi,

U ime muslimana, Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i svoje lično ime upućujem najdublje izraze saučešća u boli porodicama žrtava terorističkih napada na koptsku katedralu u Aleksandriji, i crkvu u Tanti.

Izražavamo saučešće i bratskom egipatskom narodu, predsjedniku Republike, Vladi Egipta a posebno našim prijateljima iz Egipatske koptske crkve. Ovo je otvoreni napad na jedinstvo egipatskog naroda, ali i ideju suživota i međureligijskog dijaloga svugdje u svijetu.

Ovakvi napadi, ma koliko bolni bili, samo će pojačati našu odlučnost da se suprotstavimo mračnim naumima terorista i da još više radimo na jačanju našeg zajedništva.

Naše misli su sa Vašim narodom i mi molimo Uzvišenog da sačuva jedinstvo egipatskog naroda i sigurnost njihove domovine", stoji na kraju pisma saučešća reisa Kavazovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije