Reis Kavazović u posjeti Bošnjacima Sj. Amerike: Ne zaboravite svoju domovinu BiH

Radiosarajevo.ba
Reis Kavazović u posjeti Bošnjacima Sj. Amerike: Ne zaboravite svoju domovinu BiH
/ Foto: Islamska zajednica BiH
Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović predvodi delegaciju Rijaseta IZ u BiH koja boravi u posjeti Bošnjacima u SAD-u okupljenim u Islamskoj zajednici Bošnjaka u Sjevernoj Americi.

U petak je Reisu-l-ulema predvodio džumu-namaz povodom svečanog otvaranja džamije Sabur u Atlanti koje će biti upriličeno u subotu. U ovom džematu održat će se i Sabor IZ Bošnjaka u Sjevernoj Americi.

U svojoj hutbi Husein ef. Kavazović je pozvao Bošnjake da ne zaborave zemlju svog porijekla - domovinu Bosnu i Hercegovinu.

"Tamo su vaši korijeni, tamo je naše sjećanje i naš zajednički duh. Čuvajte tu nit zajedništva s domovinom i učvršćujte je još više. Jer, vi ste bez nje jedno ostrvce u moru, a ona bez vas će biti tužna i osiromašena", istakao je reis Kavazović.

Iduće subote Bošnjaci u Americi otvorit će još jednu džamiju u džematu Nur u St. Louisu, kojem će također prisustvovati Reisu-l-ulema.

U delegacija Rijaseta nalaze se i šef Kabineta Reisu-l-uleme Rifat Fetić, direktor Uprave za vanjske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Razim ef. Čolić i direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. Mensur ef. Malkić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije