Reis Kavazović: Historijski netačno, društveno neprihvatljivo i politički štetno

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Apoptoza

Možda dati priliku svim stranama da iskažu svoj stav. Dajte da profesor Kurdić kaže šta je mislio i da li kontekst izjave išao u ovako shvaćenom smjetu.

FFF

Sve je rečeno ovom rečenicom fra Markovića: S ovim fenomenom moraju se zabaviti organi sigurnosti u BiH . Govor i teze Kurdića su direktan udar na politiku i državu BIH i sve njene narode a naročito Bošnjake.

Dandy

Ovakvi stavovi u 2022. godini nemaju prostora među Bošnjacima no problem je sasvim druge prirode. Na slične ili gore stavove SPC ili velikosrpske politike reakcije budu mlake, blage, preblage.

@JA1

Obrati se Koelu, Ljilanu i sl magarcima iz dijaspore

gazija

Ovaj Kavazovic se stavio na stranu politike sda.

21 vijek

Jedan vjerski fanatik prica gluposti, druga 2 vjerska fanatika ce mu odgovoriti nesto svi bogati i sit naravno, a siromasni vjerski fanatici se u komentarima kolju i mrze jedni druge ali praznih glava i bankovnih racuna. Bravo stoko. Vratiti vjeru na margine drustva i ne dozvoliti da se petljaju u politiku jer nikada isplivati necemo.

Hvala fra Markovicu

No, kakva je priroda ustaske mise 2020? Zar to nije radikalizacija i zloupotreba katolicanstva u Bosni za apologiju zlocina u ime Isusa? Da li bi Hrvatska dopustila hatma dovu u Zagrebackom mesihatu koju je uplatila Turska za sehide Krbavske bitke? Ili vehbosi za zrtve arapskog proljeca?

Tuga

Istinski i telektualac i široko obrazovan čovjek je prof.dr. Enes Karić. Drugi je onaj isfeminizirani i mirni lik iz Srebrenice, ali mu ne znam ime. Ovo ostalo je šokantno neobrazobano i neupućeno, bez opšteg znanja da mene bude sramota njihove sramote.

Gradjanin Smit

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/reis-kavazovic-historijski-netacno-drustveno-neprihvatljivo-i-politicki-stetno/444743

Djokica mali

A sta je ovaj doktorirao? Islamski fakultet? Pa ko to igdje prizna osim u zenici i okolini haha

Lisičić

Doktori islamskih nauka jad i bjeda ništa od nauke

Rus-mir

"prije stotinjak godina u Bosni gotovo nijednog uha nevjerničkog, tj. pravoslavnog i katoličkog" . . ..a prije 500 godina su bile samo pravoslavne i katoličke uši. Zaključak sami izvedite iz ovoga podatka.

Nikolica s prikolicom

"Uz svo poštovanje profesora dr. Šefika Kurdića i njegovog naučnog opusa, njegovi stavovi izrečeni na tribini u Gradačcu..."(Kavazović).. . . "Uz svo poštovanje generala Mladića, mislimo da nije trebao itd..." (Srbi).. . . Svi su u pravu. :))

/ Najnovije