Redovi penzionera u Tuzli: Malo ko se pridržava uputstva o fizičkom rastojanju

Fena
Redovi penzionera u Tuzli: Malo ko se pridržava uputstva o fizičkom rastojanju

Isplata martovskih penzija u Tuzli odvija se uz dosta poteškoća. Penzionerima je naredbom Kriznog štaba Federacije BiH omogućeno da napuste svoje domove da bi u bankama i na bankomatima, u vremenu od 8.00 do 12.00 sati, mogli podići penzije. Ta naredba važit će do kraja sedmice.

Od jutra se pred pojedinim bankama mogu vidjeti dugački redovima starijih osoba koje, istina, imaju maske i rukavice, ali se malo ko pridržava uputstva o fizičkoj distanci.

Banke, nažalost, nisu pronašle dobar modus za isplatu, dok penzioneri koji novac podižu putem pošte imaju privilegiju da im poštari penzije isplaćuje na kućnom pragu.

Najveće gužve primijećene su ispred NLB banke koja je, kako se doznaje od penzionera, za te namjene odredila samo glavnu poslovnicu u centru Tuzle.

Redova ima i pred drugim bankama, pa se postavlja pitanje da li se time dovodi u pitanje sistem borbe protiv širenja koronavirusa, a najstarija populacija nesvjesno izlaže mogućnosti zaraze.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije