Red sunca, red kiše: Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje do kraja augusta

0
Radiosarajevo.ba
Red sunca, red kiše: Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje do kraja augusta
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Što se tiče odlika vremena za naredni period, pred nama je jedan kraći, ujedno i zadnji toplotni talas ovog ljeta, objavljeno je na stranici BH meteo.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Dobar dan, nakon pauze od danas smo ponovo sa vama. Dok nas nije bilo, u proteklom periodu opštu sliku vremena činila je toplina i sunčani sati, međutim ne i u potpunosti stabilno vrijeme. Uticajem manje visinske ciklone koja nam je stigla sa jugoistoka, uz dnevni razvoj oblačnosti lokalno su se javljali i pljuskovi sa grmljavinom. Zbog same visinske ciklone povećao se i osjećaj sparine, pa se generalno zadnjih nekoliko dana disalo 'na škrge'.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Što se tiče odlika vremena za naredni period, pred nama je jedan kraći, ujedno i zadnji toplotni talas ovog ljeta. Narednih dana očekuje nas pretezno sunčano i vruće vrijeme. Dnevne temperature u porastu i dosezaće lokalno do oko 35°C, na jugu i malo toplije. Visinska ciklona slabi pa će i atmosfera biti stabilnija uz više plavetnila na nebu, a samo još rijetko uz dnevni razvoj oblaka prolazno može pljusnuti. Takvo stanje potrajati će to do oko 26. augusta.

U zadnjim danima augusta očekuje nas promjena vremena. Porast oblačnosti, povremeno padavine i pad temperatura. To će ujedno i okončati veće vrućine za ovu godinu. Međutim lijepih, sunčanih pa i vrućih dana će svakako još biti u septembru i na jesen uopšteno, ali podnošljivije uz svježije noći", saopćili su bosanskohercegovački meteorolozi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije