Na Bjelašnici danas 8 stepeni: Objavljena prognoza do srijede, evo kad se vraća sunce

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici danas 8 stepeni: Objavljena prognoza do srijede, evo kad se vraća sunce
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja kišnom Baščaršijom

Danas je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa kišom.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 8; Bihać 18; Sarajevo 19; Bugojno, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica 22; Neum 23; Mostar 24.

Kako javlja Federalni hidrometeorološki zavod, sutra, u nedjelju, će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i dio noći se očekuje kiša i pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 14, a dnevna oko 20 °C.

Teška nesreća na bh. cesti: Vozača Porschea spasila bankina od tragedije

Teška nesreća na bh. cesti: Vozača Porschea spasila bankina od tragedije

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 °C.

U utorak pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 28 °C.

U srijedu pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije