Reakcije: Ponižavajuće je angažovati sve na pronalasku youtubera

15
Radiosarajevo.ba
Reakcije: Ponižavajuće je angažovati sve na pronalasku youtubera
Foto: Printscreen / Twitter / Video / Gorica Dodik / Radiosarajevo.ba / Youtuber i Dodik

Udruženje Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženje žrtava i svjedoka genocida uputilo je saopćenje povodom snimka starog dvije godine, u kojem mladić nudi novac za ubistvo Dodika, a povodom kojeg je i pokrenuta istraga.

U nastavku saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Pozivamo Tužilaštvo BiH, Agencije za sprovođenje zakona, Operativnu grupu za borbu protiv terorizma, da odmah i neizostavno obavijeste javnost zašto od Dejtonskog mirovnog sporazuma nije otkriven i sankcionisan niti jedan naredbodavac i izvršilac u preko 1000 terorističkih napada na povratnike u manjem BH entitetu –RS.

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Zvuči uvredljivo i ponižavajuće da su se svi sigurnosno - tužilački kapaciteti u BiH angažirali na pronalasku youtubera koji je navodno prijetio Miloradu Dodiku, dok hiljade terorističkih napada sa smrtnim posljedicama i dan danas ostaju neotkriveni i zataškani od Tužilaštva i Agencija za sprovođenje Zakona.

Pozivamo Tužilaštvo BiH, da odmah i neizostavno obavijeste javnost i o rezultatima januarskih napada na povratnike gdje je hitnu istragu tražio i Visoki povjerenik UN za ljudska prava.

Nakon niza upozorenja naša udruženja će pokrenuti i krivične postupke protiv svih onih koji opstruiraju i zataškavaju terorističke napade u manjem BH entitetu.

Svakog prvog u mjesecu ćemo se obratiti javnosti u vezi zataškavanja državnog terorizma u RS od strane nadležnih i institucija u BiH", navodi se u zajedničkom saopćenju Udruženja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije