Reakcije na potez Ambasade SAD-a: "Pa je li fakat realno da ste toliki idioti?!"

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

THOR

A usput da kazu da ne treba kupiti Sputnjik V, koji je po misljenju strucnjaka najbolja vakcina. Sve je to objavljeno u casopisu Lancet, moze se provjeriti.

Rajvosa

Glupost na/po zadatku

Sve je ovo zakuhala SDA da odbrani

nelegalnu vladu FBiH i kriminalnu hobotnicu tzv Krizni stab. Skretanje sa korupcije kadrova SDA u izgubljenoj borbi sa HDZ-om. Amerikancima ne odgovara kolaps mrtvorodjenca jer ako se urusi federacija RS se ostaje kao jedina zdrava snaga a zna se sta je njihov cilj. Zbog izbora hrvatskog clana SDA opet zrtvuje bosnjake kao i u ratu

Moze

Moze...

Gdje god ameri ureduju

tu je neuredno

Miki

Moze broj od proizvođača? Pitam za druga Fikreta.

Gost

Sve vakcine za sve ostalo (gripa, boginje itd) kupuju entiteti i Brčko preko institucija za zdravstvo već 25 godina. Vijeće ministara niti ima budžet za zdravstvo niti ministarstvo. Glup potez Američke ambasade, kao da daju alibi Vladi FBiH i ravnomjerno žele rasporediti krivicu i na državni nivo. Kupovina Covid vakcina treba ići istim kanalima kao i kupovina svih ostalih vakcina, zbog toga i plaćamo doprinose za zdravstvo. Osloboditi krivice nesposobnu Vladu FBiH nećete, niti svaliti krivicu na nekoga drugog.

Koel

Lupas gluposti ovoje pandemija vandrwdna situacija u svijetu gdje prizvodjaci razgovaraju i dogovaraju amo sa drzavama prwdsjwdnici drzava po 15 puta zovu prozvodzace da obezbijede svojoj zemlji vakcine ovi medjwdi spavaj zimski san koji im je posao proci ce i ovo neko ce u zarvor zaglaviti

Gost

Joj Koel. Hajde evo kompromisno da se dogovorimo. Naravno da je efikasnije kada drzava skupi resurse i naruci 6 miliona vakcina nego entiteti i Brcko zasebno po 4 odnosno 2. Ali reci da samo i iskljucivo drzava nabavlja nije tacno. Imas kompanije koje su sama kupile vakcine, evo i nas kanton ih kupuje. Jednostavnije bi naravno bilo da smo radili skupa ali nije nemoguce i zasebno. Cak stavise pametnije je ici zasebno jer je sva zdravstvena infrastruktura entitetska i kantonalna, na Vijecu ministara nemas ni ljudi ni struktura koji znaju o kupovini vakcina i svakako bi morali ukljuciti entitete i kantone. I da, slazem se da Predsjednici zovu i lobiraju i tu su nas ona dvojca dobro zeznuli sa Rusima pa i tu placamo cijenu. A ne sjecam se da je Predsjednistvo ista konkretno uradilo po tom pitanju i nadleznije je od Vijeca ministara da djeluje na medjunarodnom planu.

Sss

KAKVA DRZAVNA VLADA TAKVA IM I PAMET PA IH MORAS ZA RUKICU I SVE NAUCITI. ILI JE VIJECU MINISTARA NAREDBA DA NAS UBOGALJE PA KO PREZIVI, PRICACE...

,

Pa je**i ga, nisu Bake, Dodo i Čova došli sa Kriptona, narod ih je birao i dao im moć. A onda oni poredali svoje poslušnike. Balkanac nikada neće shvatiti osnovne principe demokracije.

ja

Pa je**i ga, nisu Bake, Dodo i Čova došli sa Kriptona, narod ih je birao i dao im moć. A onda oni poredali svoje poslušnike. Balkanac nikada neće shvatiti osnovne principe demokracije. ka , Slažem se sa tobom !kakva narod takva vlast!!! svi ovi na vlasti su : naši očevi sinovi ,braća sestre itd ... to smo mi u malom ,dok mi ne promijenimo sebe nema ni promjene vlasti !

ja

Pa je**i ga, nisu Bake, Dodo i Čova došli sa Kriptona, narod ih je birao i dao im moć. A onda oni poredali svoje poslušnike. Balkanac nikada neće shvatiti osnovne principe demokracije. ka , Slažem se sa tobom !kakva narod takva vlast!!! svi ovi na vlasti su : naši očevi sinovi ,braća sestre itd ... to smo mi u malom ,dok mi ne promijenimo sebe nema ni promjene vlasti !

/ Najnovije