Reakcije na potez Ambasade SAD-a: "Pa je li fakat realno da ste toliki idioti?!"

13
Radiosarajevo.ba
Reakcije na potez Ambasade SAD-a: "Pa je li fakat realno da ste toliki idioti?!"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Zoran Tegeltija

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH dobio je pismo iz Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini u kojem ga obavještavaju da SAD i njihov privatni sektor i dalje imaju vodeću ulogu u svijetu što se tiče inovacija i sposobnosti brzog reagiranja na krizu.

"Američka kompanija Johnson & Johnson, Moderna i Pfizer proizvode vakcine protiv kovida u rekordnim količinama i primaju narudžbe iz cijelog svijeta u ovom dopisu vam dostavljamo kontakt informacije za svakog proizvođača pojedinačno, te apelujem na vas da ih što prije kontaktirate da biste ubrzali nabavku vakcina", stoji u pismu.

Ovo pismo izazvalo je u najmanju ruku "šok i nevjericu", ali brojne reakcije na društvenim mrežama.

"Kad ti ljudi na lijep način, diplomatski pokušaju reći pa jel' fakat realno da ste toliki idioti", napisao je predsjedavajući Upravnog odbora Transparency Internationala Srđan Blagovčanin.

U tviteraškoj zajednici ovaj potez Ambasade SAD-a imao je, također, velikog odjeka.

Neki su se našalili da je Tegeltija, zapravo, "menadžer godine", dok su se drugi čudili ispisujući "velahavle"...

"Američka ambasada pisala tegeltiji kako da kontaktira proizvođače vakcina!? Šta je sljedeće? Britanska ambasada nudi bespalatan kurs ministrima kako voditi državu. Dotakli smo dno! ", naveo je tviteraš Jasmin Heljić.

"Ono kad te strane ambasade uče kako da radiš svoj posao", dodala je Sandra Vukojević.

"Dragi Tegeltija! Imaš 30 savjetnika, šta rade kad te ne savjetuju. Ameri daju br. kome da se javiš. Prestrašno", napisao je jedan od komentatora televizije BN.

"Nema od Tegeltije ništa, on je tu po zadatku razbijanja BiH zajedno sa Dodikom i Čovićem, briga njih za narodom. Njima je bitna vlast i lopovluk. Nama ni Bog više ne može da pomogne…", navode posjetitelji mreža.

Generalno, svi su jedinstveni u pitanju – može li dublje od ovog?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije