Reakcija Malićbegović: Volim BiH, o meni kruže tračevi koji vrijeđaju razum

Radiosarajevo.ba
Reakcija Malićbegović: Volim BiH, o meni kruže tračevi koji vrijeđaju razum
Foto: Arhiv / Draženka Malićbegović

Nakon što je Elmedin Konaković na svom Facebook profilu objavio pismo Udruženja logoraša iz Žepča u kojem navode kako je nova kandidatkinja za ministricu zdravstva Kantona Sarajevu Draženka Malićbegović tokom rata u našoj zemlji bila na strani jahača apokalipse, javila se i doktorica Malićbegović s reakcijom.

Ona je prije svega istakla kako voli svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu i da godinama radi odgovorno i predano boreći se za građane.

"Dolazim iz višenacionalne porodice u kojoj nije važno ko je koje nacionalnosti, u kojoj se ljudi mjere po djelima. Žao mi je da ima nekih koji svijet ne gledaju tako, i koji misle da politička borba dopušta klevetanje i napade na nacionalnoj osnovi. Ja time neću da se bavim", istakla je Malićbegović.

Ona dodaje kako želi da pomogne u oblasti u kojoj ima veliko iskustvo i znanje.

"Pristala sam preuzeti vrlo težak zadatak, iako mi je mnogo lakše bilo ostati na mojoj trenutnoj poziciji. A pristala sam jer sam tu sada potrebna i jer sam spremna preuzeti odgovornost. Naravno, Skupština KS će demokratski odlučiti o mom imenovanju, samo ih molim da pokušaju suditi o meni po mojim djelima, ne po tračevima koji vrijeđaju zdrav razum", zaključuje nova kandidatkinja za ministricu zdravstva koju je predložila Demokratska fronta (DF).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije