DF odgovorio Konakoviću: Dr. Malićbegović je izložena klevetama

Radiosarajevo.ba
DF odgovorio Konakoviću: Dr. Malićbegović je izložena klevetama

Demokratska fronta (DF) reagirala je na današnju objavu Elmedina Konakovića, lidera stranke Narod i Pravda i zastupnika u Skupštini KS. Podsjetimo, Konaković je objavio pismo Udruženja logoraša Žepče koje je reagiralo na prijedlog da Draženka Malićbegović bude kandidirana za novu ministricu zdravstva u Kantonu Sarajevu ispred DF-a. Udruženja logoraša Žepče ukazalo je na navodni nečasnu ratnu ulogu dr. Malićbegović u ovom gradu. U saopćenju DF-a se kaže:

"Demokratska fronta s gnušanjem odbacuje ogavan i politički organizovan pokušaj diskreditacije kandidatkinje za poziciju Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, dr. Draženke Malićbegović na temelju lažnih tvrdnji bez ikakvih dokaza, uz političku i medijsku zlonamjernost, a sa primjesama latentnog nacionalizma.

Sve je bazirano na dopisu anonimnih članova Udruženja logoraša Žepče, sa kojima je predsjednik NiP-a Elmedin Konaković direktno povezan, dopisu kojeg je odbio potpisati sam predsjednik Udruženja, svjestan laži koje se u saopćenju navode.

Protiv kandidatkinje za ministricu zdravstva Kantona Sarajevo, doktorice Malićbegović, u politički instruisanom dopisu je napisano toliko puno, a rečeno zapravo ništa osim da je bila u Žepču i radila svoj liječnički posao. Mi primamo samo riječi hvale od osoba koje dr. Malićbegović poznaju kao stručnjakinju i privatno kao osobu.

U svrhu dokazivanja mi bi sada trebali upasti u zamku i navoditi valjda kao protivdokaze tim lažnim tvrdnjama, doprinos dr. Malićbegović u podizanju zdravstvenog sistema zemlje, njenu privrženost domovini Bosni i Hercegovini koju jedino doživljava svojom, popisivati pozitivne primjere iz profesionalnog, pa i njenog privatnog porodičnog života da bi dokazali da dotična osoba nikada nije bila niti mogla biti ikakva osoba koja se povezuje sa onim što joj se putem laži stavlja na teret.

To nećemo raditi jer je to degutantno, a pogotovo se nećemo dokazivati onima koje je State Department nazvao antisemitima.

Sada je već izvjesno da sarajevskoj opoziciji koju predvodi Konaković, nije u interesu imenovanje bilo kakvog ministra zdravstva, niti borba protiv pandemije, nego im je u interesu populističko politikanstvo, koje gleda na svoj stranački interes i željeni izborni rezultat, a ne na zdravlje građana", poručuju iz DF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije