Reakcija direktora vrtića: Prijetili su nam, podnijeli smo krivične prijave

Radiosarajevo.ba
Reakcija direktora vrtića: Prijetili su nam, podnijeli smo krivične prijave
Facebook/Screenshot / Vaspitačice iz sarajevskog vrtića maltretira djecu
Na društvenim mrežama kruži snimak na kojem se vidi kako vaspitačica u jednom sarajevskom vrtiću fizički maltretira djecu, a nakon što je snimak objavljen oglasio se i direktor vrtića u kojem se ovo dogodilo.

"Tačno je da se 21. juna 2016. godine dogodio težak incident kada se odgajateljica na apsolutno neprihvatljiv i neprimjeren način odnosila prema dječaku E. Š., polazniku našeg vrtića. S obzirom na to da usvojeni princip nulte tolerancije prema svakom ponasanju uposlenika vrtića koje odudara od najviših pedagoških standarda, Upravni odbor 'Kids Landa' je odmah po saznanju sankcionisao odgovornu vaspitačicu i direktoricu vrtića, sa kojima je raskinut radni odnos.

Uprava 'Kids Landa' je o neželjenom događaju informirala roditelje dječaka E. Š., podnijela krivične prijave, kao i informisala roditelje svih drugih polaznika našeg vrtića na organizovanom roditeljskom sastanku kojem je prisustvovalo više od 250 roditelja, kao i gospodin Šoto, koji je svo vrijeme bio velika podrška, iako u velikom emotivnom bolu. Ogromna većina roditelja je pružila punu podršku upravi 'Kids Landa' u sankcioniranju upolenica odgovornih za navedeni incident, kao i u opredjeljenju za funkcioniranje vrtića u skladu sa najvišim standardima.

Uslijedile su odmazde učiteljice i bivše direktorice vrtića u vidu neistinitog članka o našoj Ustanovi na jednom portalu urađenom po izjavi bivše direktorice i odgajateljice, kao i velikog broja lažnih inspekcijskih prijava. Ponosni smo na hrabrost našeg osnivača da se odupre svim pritiscima i prijetnjama od strane odgajateljice i bivše direktorice i ne odstupi od visokih moralnih principa.

Za sve informacije molimo da se obratite našem advokatu, gospodinu Senadu Pećaninu koji nas već dvije godine zastupa u postupcima protiv gore navedenih", stoji u saopćenju", stoji u saopćenju direktora ove Ustanove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije