Objavljen video vaspitačice iz sarajevskog vrtića kako maltretira djecu

Radiosarajevo.ba
Objavljen video vaspitačice iz sarajevskog vrtića kako maltretira djecu
Facebook/Screenshot / Vaspitačice iz sarajevskog vrtića maltretira djecu
Društvenim mrežama kruži snimak na kojem se vidi kako vaspitačica u jednom sarajevskom vrtiću fizički maltretira djecu.

Na snimku se jasno vidi vaspitačica koja najprije viče na dijete, a zatim ga grubo uzima za ruku i vuče po podu te ga na kraju odvlači u drugu prostoriju, dok se mališan sve vrijeme otima. 

Ista scena se ponavlja na kraju snimka. 

Ovaj video snimak postavio je otac čije dijete ide u ovaj vrtić kako bi upozorio roditelje da budu oprezni i obrate pažnju na to kako se ponašaju njihova djeca, kako bi na vrijeme mogli primijetiti eventualne znakove nasilja. 

Snimak je nastao prije dvije godine, nakon čega je otac obaviješten da su vaspitačica i direktorica zbog toga dobile otkaz: 

"Ušao sam u kancelariju i doživio najveći šok u životu. Objasnila je slučaj sa direktoricom i njenom prijateljicom učiteljicom Amilom i da je razlog video snimak sa nadzornih kamera na kojem Amila maltretira jedno dijete koje je vjerovatno naš sin. Direktorica je svoju prijateljicu pokušala zaštiti pa su obje dobile otkaz, rečeno mi je", napisao je otac na svom Facebook profilu. 

Na osnovu snimka, otac je pokušao ostvariti pravdu na sudu, ali bezuspješno. Nakon svega, odlučio je objaviti snimak na svom Facebook profilu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije