Reagovao i HNV: Civilizacijska sramota - Dodik se odlazi klanjati diktatorima Lukašenku i Putinu

7
Radiosarajevo.ba
Reagovao i HNV: Civilizacijska sramota - Dodik se odlazi klanjati diktatorima Lukašenku i Putinu
Foto: RIA Novosti / Milorad Dodik i Vladimir Putin

Povodom susreta Milorada Dodika, predsjednika entiteta RS sa predsjednicima Bjelorusije i Rusije Aleksandrom Lukašenkom i Vladimirom Putinom, oglasili su se iz Hrvatskog narodnog vijeća BiH (HNV BiH).

"U ruskom zatvoru preminuo je ili je likvidiran Aleksej Navaljni, simbol suvremenog svijeta u borbi za pravdu, ljudska prava i dostojanstvo svakog čovjeka pred silnicima koji krše ta prava. Nije poklekao pred pokušajima ubojstva i vratio se diktatoru, dakle, izabrao vlastito stradanje da demaskira diktatorski režim i omogući svome narodu i državi ljudskiju perspektivu. Svaki moralan čovjek našega svijeta osjeća se obaveznim poštivati i promovirati tu žrtvu da ne bude uzaludna kako bi silnici imali manje prostora za svoje zločine.

Neposredno nakon smrti Navaljnoga Milorad Dodik, predsjednik RS, odlazi se klanjati diktatorima Lukašenku i Putinu i pokazuje civilizacijsku sramotu koja vrijeđa sve demokratski i humano orijentirane građene Bosne i Hercegovine. Time pokazuje da je njihov epigon, negator genocida, čovjek mržnje i nasilja, razarač društvenog života Bosne i Hercegovine.

Poznat uzrok požara u objektu na Alipašinom Polju, kafić na Ilidži namjerno zapaljen

Poznat uzrok požara u objektu na Alipašinom Polju, kafić na Ilidži namjerno zapaljen

HNV BiH s gnušanjem gleda na taj čin i poziva sve društvene i političke aktere u Bosni i Hercegovini da ga osude i ograde se od te potpore i sudjelovanja u zločinu", navodi se u priopćenju HNV BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije