Dodik se oglasio nakon "cvrkutanja" s Putinom pa spominjao NATO i Zapad i ponavljao: RS je stabilna

3
Radiosarajevo.ba
Dodik se oglasio nakon "cvrkutanja" s Putinom pa spominjao NATO i Zapad i ponavljao: RS je stabilna
Foto: EPA-EFE / Milorad Dodik i Vladimir Putin

Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS (i glavni kočničar euroatlantskih integracija naše domovine) danas, 21. februara, u Kazanju susreo s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. 

O tome šta Zapad misli o Putinu i njegovom bjeloruskom savezniku Aleksandru Lukašenko - s kojim se Dodik sastao u ponedjeljak - ne treba puno trošiti riječi, pa ni o tome čemu nas sve izlaže kada u ovakvom globalnom trenutku ode u posjetu ovoj dvojici diktatora...

A, nakon sastanka s Putinom, Dodik je ponovo izgovorio mantru "odbijamo da se pridružimo sankcijama Zapada prema Rusiji i nećemo u NATO", i to baš ovim riječima.

BHmeteo objavio važnu poruku za građane - tiče se vremenske prognoze za srijedu

BHmeteo objavio važnu poruku za građane - tiče se vremenske prognoze za srijedu

Kaže Dodik i da je "srpski narod s nestrpljenjem čekao moj sastanak s predsjednikom Putinom" (?) i zbog toga smo vrlo ponosni (ne precizira da li je ponosan na to što je neki srpski narod s nestrpljenjem čekao njegov sastanak s Putinom ili na to što se Putin sastao s njim). U nejasnom maniru nastavlja: "To nama Srbima znači mnogo."

Potom lamentira kako je izrazito zahvalan Putinu što je, "u ovom vremenu i njegovim obavezama, imao prostor da me primi i da razumije našu situaciju", potom opet ponavlja kako on i RS gaje osjećaje prema Rusiji i Putinu, pa navodi kako "ono što mi radimo u sadašnjim okolnostima je da odbijamo bilo kakvu mogućnost da se pridružimo sankcijama Zapada prema Rusiji".

Zatim ide ova priča:

Milorad Dodik se sastao sa Vladimirom Putinom: Pogledajte kako su se rukovali

Milorad Dodik se sastao sa Vladimirom Putinom: Pogledajte kako su se rukovali

"Bez oklijevanja odbijamo da se pridružimo članstvu u NATO. Srbi su dva puta bombardovani, RS jednom, Srbija drugi put. Mogu posvjedočiti da danas imamo ogroman broj mladih ljudi, novorođene djece, koji imaju posljedice od osiromašenog urana, a čak 10 puta je povećano zračenje na tim rejonima, kao i maligne bolesti uzrokovane tim bombardovanjem. Nije logično ni normalno da RS prihvati članstvo u NATO."

Dodik ne navodi na koje se naučne podatke, studije ili statistike referira... i, dakako, potom nišan okreće prema Zapadu i zaključuje: "Zapad kad je došao, odmah je privatizirao poslovne banke i sada biraju da li hoće da rade sa nama i to čine iz čistih političkih razloga. RS je stabilna politički i institucionalno. Dakle, održavamo se stabilno. Nemamo posebnih izazova, ali je primjetno stalno podrivanje opozicije i alternativnih grupa prema stabilnosti RS."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije