U BiH oboljela još 71 osoba, prijavljena i tri smrtna slučaja

Radiosarajevo.ba
U BiH oboljela još 71 osoba, prijavljena i tri smrtna slučaja
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata (do 12h) u Federaciji BiH testiran je 421 uzorak, od kojih je 71 pozitivan na COVID-19.

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom, Posavskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testirano 68.055 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 3.712 osoba. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 1.482 pacijenta, 19 pacijenata oporavilo se u protekla 24 sata. Trenutno je aktivno 2.149 slučajeva-oboljelih od COVID-19, a do sada je zabilježen 81 smrtni slučaj.

U posljednja 24 sata prijavljena su tri smrtna slučaja, radi se o ženskoj osobi iz Živinica (1964.) i muškim osobama iz Banovića (1937.) i Živinica (1960.).

"Budimo odgovorni – pridržavajmo se mjera lične/osobne zaštite. Držanje distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru uz poštivanje distance od jednog metra, te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora mjere su kojima možemo spriječiti širenja virusa. Odgovornim pridržavanjem propisanih mjera i preporuka štitimo sebe i druge, kršenjem i nepridržavanjem mjera ugrožavamo svoje i zdravlje najbližih, poručuju iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije