! / Raspisana potjernica za osobom koja se sumnjiči za ubistvo sarajevskih policajaca

29. 12. 2021. u 15:29:00 A. L.

Shares: 0

Kantonalni sud u Sarajevu je na prijedlog Tužilaštva KS raspisao međunarodnu potjernicu za Savom Marinkovićem, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Marinković je jedan od osumnjičenih za ubistvo sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića.

Jedan od onih za kojima se tragalo kada je u pitanju ovaj slučaj, Aleksandar Macan, 24. decembra se predao Tužilaštvu KS i on je trenutno u pritvorskoj jednici.

Prije predaje, on se također nalazio na međunarodnoj potjernici.

Njegov advokat Duško Tomić kazao je za portal Radiosarajevo.ba da je ubistvo učinio Savo Marinković.

"Došlo je vrijeme da se otvore karte i da se kaže istina. Nema dileme da je ubistvo počinio Savo Marinković. Suđenje će pokazati šta se dogodilo te večeri", rekao je Tomić.

On je zaključio da bi upravo to mogao biti kraj priče koja već tri godine čeka svoj završetak.

"Bez obzira kako je ranije shvaćena moja izjava, hrabrost je bila ispričati sve ovo. Zahvaljujem se i porodici Macana", dodao je Tomić.

Od ranije je poznato da se Marinković trenutno nalazi u zatvoru u Njemačkoj, ali bi navodno u narednih nekoliko mogao biti pušten na uvjetnu kaznu.

Svemu dodajmo da je advokat Tomić nakon same predaje Macana tvrdio da se njegov klijent u trenutku ubistva policajaca nalazio u Golfu 6, kojeg su trebali ukrasti, i da on nije pucao.

Marinkoviću će po izručenju Bosni i Hercegovini automatski biti određen pritvor obzirom da je u pitanju osoba sa potjernice.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)