Raspao se brak političarke Dragane: Admir Čavka objavio da se osjeća 'blagoslovljeno' s novom ženom

5
Radiosarajevo.ba
Raspao se brak političarke Dragane: Admir Čavka objavio da se osjeća 'blagoslovljeno' s novom ženom
Foto: Screenshoot / Dragana Čavka

Imenovanje Dragane Čavke u Upravni odbor RTRS-a izaziva brojne reakcije u javnosti. Glasovima vladajuće skupštinske većine, Dragana Ristić Čavka je, kao kandidat iz reda bošnjačkog naroda, izabrana za člana Upravnog odbora RTRS-a.

Intrigantno je da se u ranijim mandatima, Dragana Čavka kao član Socijalističke partije koju vodi Petar Đokić izjašnjavala kao Srpkinja, te u dva navrata bila na pozicijama pomoćnika ministra, jednom u Ministarstvu trgovine i turizma RS-a, a potom i u Ministarstvu finansija RS-a kao pomoćnik ministra za trezor.
 
Tokom mandata 2014-2018, tada kao Dragana Ristić, udala se za kolegu iz skupštinskih klupa Admira Čavku (SBB), i potom promijenila prezime.

U žiži javnosti se našla i u septembru 2023. godine kada je imenovana za pomoćnika ministra za trezor Vlade RS. Na jednoj od sjednica Vlade njenom imenovanju na tu poziciju usprotivio se premijer RS-a Radovan Višković. Međutim, već na sljedećoj sjednici je ipak imenovana.

Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'

Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'

Dragana nikada nije zvanično preuzela tu funkciju jer odluka nije objavljena u Službenom glasniku RS.

Ovo nije prvi put da ime Dragane Čavke (Ristić) izaziva reakcije i polemike u javnosti.

Dragana i Admir Čavka iz sretnih dana
Foto: Privatni album: Dragana i Admir Čavka iz sretnih dana

Prošle godine je Vlada RS Draganu Čavka imenovala za pomoćnicu ministrice finansija Zore Vidović, ali do sada ona tu funkciju nije preuzela.

Posljednjih sedmica Dragana Čavka je aktivna na društvenim mrežama. Objavljuje fotografije sa porodične proslave Vaskrsa, ali i poruke podrške Miloradu Dodiku.

Ko je Dragana Čavka: Nova članica Upravnog odbor RTRS-a i Bošnjakinja koja citira Milorada Dodika

Ko je Dragana Čavka: Nova članica Upravnog odbor RTRS-a i Bošnjakinja koja citira Milorada Dodika

"Srbi nisu genocidan narod“, napisala je Dragana, uoči glasanja u Ujedinjenim narodima o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Početkom ove sedmice, Admir Čavka je na društvenim mrežama objavio fotografiju sa vjerovatno novom svojom životnom saputnicom, Ninom Čavkom, kako ju je predstavio i s kojom se osjeća „blagoslovljeno“.

"A kada On nešto hoće, On samo kaže: - budi...“, napisao je Admir Čavka, bivši potpredsjednik Narodne Skupštine RS i član rukovodstva SBB-a.

Admir Čavka sa novom suprugom Ninom
Foto: Privatni album: Admir Čavka sa novom suprugom Ninom

Admir Čavka je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio da se od Dragane razveo prije četiri godine.

"Sudski smo razvedeni. Sve sam to završio prije četiri godine", dodao je Admir Čavka za naš portal.

Inače, političarka Dragana je i pjevačica. Ona je svojevremeno bila član beanda Čiča Gliša, zajedno sa svojim tadašnjim suprugom Sašom Ristićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije