Amidžić komentarisao izbor Čavke: 'Mene bi bilo sramota promijeniti vjeru zbog pozicije'

19
Radiosarajevo.ba
Amidžić komentarisao izbor Čavke: 'Mene bi bilo sramota promijeniti vjeru zbog pozicije'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Srđan Amidžić

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Srđan Amidžić rekao je da ga ne čudi osuda javnosti nakon što je Narodna skupština Republike Srpske izglasala Draganu Čavku za člana Upravnog odbora RTRS-a.

"Ne interesuju me razlozi onih koji su glasali, ali smatram da se svemu tome trebalo malo ozbiljnije pristupiti", istakao je Amidžić nakon što je Čavka, iz reda bošnjačkog naroda, izabrana juče u Upravni odbor javnog servisa.

On je rekao da su mediji izrazito važni i da je ozbiljna stvar u pitanju jer je Upravni odbor javnog servisa mjesto za ljude sa iskustvom.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

"Ukoliko neko želi da promijeni vjeru, to je njegova stvar, ali ako to radi zbog bilo koje pozicije, onda se javnost sa pravom pita o kakvim se ljudima radi. Mene bi bilo sramota", naglasio je Amidžić.

Narodna skupština juče je za članove Upravnog odbora RTRS-a izabrala Sašu Andrijaševića iz reda hrvatskog naroda i Draganu Čavku iz reda bošnjačkog naroda, objavile su Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije