Rapa: Ogorčeni smo zbog obaranja Zakona o PIO-u, protesti u septembru

A. D.
Rapa: Ogorčeni smo zbog obaranja Zakona o PIO-u, protesti u septembru
Predsjednik saveza penzionera FBiH Mehmedalija Rapa izjavio za Radiosarajevo.ba da su penzioneri ogorčeni zbog jučerašnjeg obaranja novog Zakona o PIO-u na sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta.

"Zaključak s naše skupštine o protestima stupa na snagu. Predložio sam da se u proteste širom FBiH ide već nakon Bajrama, ali prevladao je stav da to bude u septembru. Dakle, protesta će sigurno biti, jer vlast nije ispunila obećanje“, kazao je Rapa.

Dodaje da su penzioneri posebno iritirani ponašanjem delegata u Domu naroda "jer je samo 13 delegata glasalo za ovaj zakon, a niko o njemu ni progovorio nije".

Podvukao je da penzioneri nisu toliko zadovoljni ni predloženim novim zakonskim rješenjem, no tvrdi da je bolje od aktuelnog "jer barem garantira isplatu penzija od postojećeg zakona“.

"Postojeći zakon ne obavezuje Vladu na isplatu penzija, a to predloženo rješenje čini. Zato je nastavo ovako veliki dug prema Zavodu PIO", istaknuo je Rapa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije