Ranko Debevec položio zakletvu za predsjednika Suda BiH

Anadolija
Ranko Debevec položio zakletvu za predsjednika Suda BiH
Sudija Ranko Debevec položio je danas svečanu zakletvu za predsjednika Suda Bosne i Hercegovine u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV BiH).

Debevec je svečanu izjavu dao predsjedniku VSTV-a BiH Milanu Tegeltiji, u prisustvu potpredsjednica VSTV-a BiH Jadranke Lokmić Misirača i Ružice Jukić, drugih članova VSTV-a BiH, brojnih kolega iz Suda BiH, Tužilaštva BiH i drugih gostiju.

Tegeltija je, prilikom polaganja svečane zakletve, izrazio uvjerenje da imenovanjem Debevca nastupa nova era za funkcioniranje i rad Suda BiH, ističući da će Debevec, kao rukovodilac institucije, doprinijeti povećanju povjerenja javnosti u rad Suda BiH i cjelokupnog pravosuđa, razvoju zdravih i profesionalnih odnosa u kolektivu Suda BiH.

Također je istaknuo kako će od imenovanja Debevca "korist imati svi građani BiH, pravosudni sistem u cjelini i sudije Suda BiH".

VSTV BiH je, tokom sjednice koja je bila održana 14. decembra 2016. godine u Mostaru, donijelo odluku o imenovanju Ranka Debevca na poziciju predsjednika Suda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije