Ramo Isak o napadu u Bosanskoj Krupi: 'Ovo je napad na državu Bosnu i Hercegovinu!'

15
Radiosarajevo.ba
Ramo Isak o napadu u Bosanskoj Krupi: 'Ovo je napad na državu Bosnu i Hercegovinu!'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ramo Isak

Petnaestogodišnjak u Bosanskoj Krupi ubio jednog, a povrijedio drugog policajca u prostorijama policijske stanice, a taj čin okarakterisan je kao teroristički napad. Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak za portal Radiosarajevo.ba dao je svoj komentar i poručio.

"Postupajući tužitelj kvalifikovao je počinjeno krivično djelo kao terorizam, a Federalna uprava policije uključna je u istragu. Zbog zaštite interesa istrage i činjenice da je počinitelj krivičnog djela maloljetno lice u ovom momentu ne možemo iznositi bilo kakve detalje iz istražnog postupka.

Jasnog sam stava da je ubistvo policijskog službenika u policijskoj stanici napad na državu Bosnu i Hercegovinu.

Detalji ubistva: U mostarskom zatvoru ubijen Denis Sadiković

Detalji ubistva: U mostarskom zatvoru ubijen Denis Sadiković

Upućujem apel porodicama i školama da obrate pažnju na ponašanje djece i da o svim društveno neprihvatljivim ponašanjima ili promjenama obavijeste nadležne organe.

Policijski službenici, u kontekstu promjene ponašanja djeteta, ne mogu djelovati preventivno jer jednostavno ne raspolažu informacijama i podacima o ponašanju djeteta u porodici, školi ili društvu. O prevenciji ne možemo govoriti ako izostane reakcija porodice i građana, odnosno društva.

Direktor Federalne uprave policije i ja u stalnom smo kontaktu s direktorom Uprave policije MUP-a USK i ministrom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Izražavam najiskrenije saučešće porodici tragično stradalog policijskog službenika MUP-a USK, a brz oporavak povrijeđenom policijskom službeniku.

I na kraju pozivam političare iz bh. entiteta RS da se suzdrže od neprimjerenih komentara. Nije profesionalno, a posebno nije ljudski”, izjavio je za portal Radiosarajevo.ba Ramo Isak.

Više o ovoj temi čitajte na linkovima OVDJE, OVDJE i OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije