Ramo Isak na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad

13
Radiosarajevo.ba
Ramo Isak na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad
Foto: Facebook / Ramo Isak

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prisustvovao je u utorak, 7. maja Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad koja je održana u Gazi Husrev-begovoj biblioteci.

Povod organizovanja Svečane sjednice je obilježavanja 2.maja, Dana Općine kada su građani Starog Grada i Grada Sarajeva, predvođeni pripadnicima MUP-a i Specijalne policije, Teritorijalne odbrane, Patriotske lige, Zelenih beretki i drugim jedinicama odbrane spriječili prodor agresorskih vojnih i paravojnih formacija u srce Sarajeva i BiH.

Ministar Isak je podsjetio na značaj 2. maja 1992. godine kada se odlučivalo o sudbini Starog Grada, ali i cijelog Sarajeva i vodile presudne bitke kao što su borba za kasarnu Druge armijske oblasti, odbranu zgrade Predsjedništva i oslobađanje predsjednika Predsjedništva BiH, Alije Izetbegovića.

Saobraćajna nesreća u BiH: Ima povrijeđenih

Saobraćajna nesreća u BiH: Ima povrijeđenih

Istakao je da je Općina Stari Grad specifična jer u sebi njeguje različita kulturna, vjerska i historijska nasljeđa koje kao takva trebamo čuvati budućim generacijama.

Pored priznanja Zlatni sebilj na današnjoj svečanoj sjendici uručena su i ostala mnogobrojna priznanja pojedincima i kolektivima.

Sjednici su pored predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine Stari Grad, prisustvovali predstavnici svih nivoa vlasti, ambasadori, delegacije prijateljskih Općina i brojne druge ugledne zvanice.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST Ministar Isak na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad Federalni ministar unutrašnjih...

Posted by Ramo Isak on Tuesday, May 7, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije